Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku witam wszystkich ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. 

Mam pewien problem.
Jestem od jakiegoś czasu posiadaczem HM NOTE 1W. Ostatnio jadąc sobie pociągiem i przeglądając internet telefon mi się wyłączył patrz ekran migną i dostał "krasza" więc spróbowałem go włączyć ale nie bardzo mu się to udało - w chwili w której próbował się zalogować do sieci znowu go "kraszowało" więc włączyłem TWRP i odpaliłem recovery. Niestety to mu nie pomogło dlatego wyjąłem karty - 1 SIM i 1 SD i odpalił. Wyłączyłem mu dane i wi-fi i w 1 slocie(3g) SIMka ruszyła z telefonem ale po chwili znowu "krasz". Wyjąłem katę i przełożyłem do slotu 2 (2g) odpaliłem i działał. Po powrocie do domu zaktualizowałem system do najnowszej wersji bo wcześniej miesiąc nie aktualizowałem i próbowałem czegoś poszukać ale nie znalazłem. W slocie 1 telefon pada a w 2 nie - chyba że dam mu coś do roboty np ciągłe odświeżanie w aplikacji(snapchat) też doprowadziło telefon do crashu. Tak jak by obciążenie siecią 3g/ wi fi albo zajęcie procesora czymś uciążliwym restartował go. Zwróciłem uwagę też na to że wtedy raczej telefon jest ciepły obawiam się że mogę mieć problem z płytą główną lub procesorem lub GPU.

Teraz pytanie co mogę z TYM zrobić lub czy ktoś z was się już spotkał z czymś takim ? 

Edytowane przez pawelo150
Opublikowano

Temat wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem.

Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Dzisiaj okazało się, że telefon zaczął działać poprawnie ?? jest coś co zrobiłem w międzyczasie a mianowicie rozładowałem go do 1% a potem naładowałem oryginalną ładowarką bo poprzednie ładowanie miał ładowarką do S6 ale prąd był ten sam 5V - 2A. Czy ktoś może powiedzieć czy faktycznie takie ładowanie mogło narobić aż tyle szumu ? 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja podbije temat, chociaż są pewne różnice w zachowaniu tel. 

Mi po prostu się zawiesza co jakiś czas sam. Odbieram telefon, rozmawiam i nagle boom, cisza w słuchawce, ekran zawieszony np w połowie rozjasniania, albo rozwijania paska powiadomien. Często czuje jak wibruje mi w kieszeni, a po wyjęciu okazuje się, że reboot sobie zrobił. Albo w ogóle mam ciemny ekran i nic go nie rusza poza wyjeciem baterii. Kilka razy dziennie walczę z tym właśnie w ten sposób, bo nic innego nie działa. I nie wiem, czy to wina aktualizacji, cxy tego, że mi upadł z niewielkiej wysokosci, bo to się zaczęło od dnia aktualizacji i upadku właśnie. Spróbuję dziś go rozładować do końca, może pomoże, ale chętnie wyslucham.jakichś innych pomysłów co to i jak z tym sobie poradzic. 

Edytowane przez anhorite
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...