dash4 Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Witam. Niedawno wykupiłem większą pojemność chmury Xiaomi. W tym tygodniu zmieniłem jednak telefon z Xiaomi na Oppo z ColourOS i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość używania chmury Xiaomi na telefonie Oppo. Nie chodzi mi tylko o zgranie danych ale o używanie- czyli wysyłanie danych do chmury/backup tak jak to miało miejsce na telefonie od Xiaomi ...??? Jest jakaś apka czy coś takiego?? Poza tym - ktoś może poleci mi jakąś apkę którą bezproblemowo zgram dane, aplikacje z ich ustawieniami itp. z Xiaomi na Oppo ?? Pozdrawiam i dzieęki za info :)
Netoper Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Ad1 O chmurze Xiaomi czytałeś że będzie wygaszana?https://miuipolska.pl/koniec-synchronizacji-zdjec-z-chmura-xiaomi/Ad2 Nie ma takiej aplikacji do przenoszenia apek i ich ustawień.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Ad1 O chmurze Xiaomi czytałeś że będzie wygaszana? Tylko synchronizacja Galerii jest wygaszana, cała reszta zostaje...
dash4 Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Opublikowano 21 Listopada 2022 No właśnie że nie czytałem. Dopiero tutaj się dowiaduję. Piszą że wyłączą ale nie wiedzą kiedy. A nie tak dawno z chęcią ode mnie pobrali kasę za przedłużenie ważności chmury...ehh chińczycy. Czyli przeniesienie ustawień apek było możliwe tylko w telefonach Xiaomi (Xiaomi do Xiaomi)?
Netoper Opublikowano 21 Listopada 2022 Opublikowano 21 Listopada 2022 Same czyste aplikacje to można przenosić, choć lepszym rozwiązaniem jest po prostu zainstalować na czysto.Natomiast przenoszenie apek tak żeby przeniosły się ich ustawienia, hasła, uprawnienia to mało która apka da się tak przenieść, nawet jak zrobisz kopie np w google to po przywróceniu, ustawienia apek w większości przypadków nie będą skopiowane, inna sprawa że zapewne i tak nie wszystkie apki się przywrócą, a zdążą się że przywrócone apki nie funkcjonują prawidłowo, dlatego najlepiej instalować na czystoWysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi