Gość Kapex Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam jestem nowy na forum Mam 2 pytania, ile zajmuje miui na wersji 16GB i ile zostanie pamięci do użytkowania? I drugie pytanie: Jak to jest z wersją lte? Mam kartę z plusa, mam tylko wykupione smsy i czy trzeba wykupic jakiś pakiet żeby lte działało?
Nezumi Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Co do drugiego pytania, nie, wystarczy, że będziesz mieć telefon obsługujący LTE, ew. możesz sobie DOKUPIĆ (jeżeli nie styka Ci transferu) ich "LTE bez limitów" czyli po przekroczonym pakiecie dalej surfujesz za free lecz z prędkością 2mb/s
zielonyBB Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Witam jestem nowy na forum Mam 2 pytania, ile zajmuje miui na wersji 16GB i ile zostanie pamięci do użytkowania? I drugie pytanie: Jak to jest z wersją lte? Mam kartę z plusa, mam tylko wykupione smsy i czy trzeba wykupic jakiś pakiet żeby lte działało? Zostaje około 12 GB wolnego
Bloodaxis Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Kupilem tydzień temu mi4 z polskim Miui i pamięci było ponad 13gb Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Cililing Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja po wgraniu piosenek, GPS offilne, paru przydatnych apek mam do dyspozycji ~8 GB. Do tego 5GB w chmurze Xiaomi, 15 gb w dysku Google, i bodajże mam konto 25 GB w dropboxie. Lte jest na tyle szybkie, że transfer jest w czasie rzeczywistym Co do drugiego pytania - musisz sobie wykupić pakiet internetu. Osobiście zrobię promocję sieci Play - za 20 zł do abonamentu dokupiłem sobie 50 gb w LTE, potem nielimitowany 1MB/s. W Plusie nie wiem jak to wygląda. Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Cililing
Nezumi Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ja po wgraniu piosenek, GPS offilne, paru przydatnych apek mam do dyspozycji ~8 GB. Do tego 5GB w chmurze Xiaomi, 15 gb w dysku Google, i bodajże mam konto 25 GB w dropboxie. Lte jest na tyle szybkie, że transfer jest w czasie rzeczywistym Co do drugiego pytania - musisz sobie wykupić pakiet internetu. Osobiście zrobię promocję sieci Play - za 20 zł do abonamentu dokupiłem sobie 50 gb w LTE, potem nielimitowany 1MB/s. W Play nie wiem jak to wygląda. To Ci powiem, że za 20zł możesz wykupić opcje "Nielimitowany LTE" lece na tej opcji i na telefonie i na internecie domowym i jak narazie tylko na internecie domowym walnęli mi lejek 2mb/s po przekroczeniu 230Gb transferu w mojej miejscowości antena LTE jest wieczorami mocno obciążona więc się nie dziwię ;<
Cililing Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Hmmm, ja mam w umowie "Nielimitowany", ale ten nielimitowany to 50GB LTE, potem z ograniczeniem. Tak mam w umowie
Nezumi Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Hmmm, ja mam w umowie "Nielimitowany", ale ten nielimitowany to 50GB LTE, potem z ograniczeniem. Tak mam w umowie Dziwne... Ja mam nielimitowany LTE w play. w umowie mam, że "po przekroczeniu 100Gb transferu operator zastrzega sobie prawo do obniżenia transferu danych do prędkości 2mb/s download i 1mb/s upload jeżeli sytuacja będzie tego wymagać" i aktualnie od lutego do Sierpnia siedziałem na LTE z telefonu i wykorzystywałem ~150-200Gb na miesiac i jeszcze lejka nie uświadczyłem, a od sierpnia kupiłem internet domowy LTE i po przekroczeniu 230Gb dostałem lejek... ale w sumie z własnej głupoty zachciało mi się ściągać Windows 8.1, a następnie 10 w czasie największego obciążenia
Deragon Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Do tego 5GB w chmurze Xiaomi Ta chmura Xiaomi to działa od zawołania, bez lagów i problemów z wczytaniem? Bo kiedyś jak miałem Gnexa, a było to przeszło rok temu, może półtora i bawiłem się w MIUI, to ta chmura Xiaomi więcej nie działała niż działała. Wczytywała się godzinami itd. itp. Ma taką sprawnośc jak np. Dropbox? I ile tam jest miejsca za darmo dla użytkownika?
Eru Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Mi tam działa bez problemów długi czas ( ͡° ͜ʖ ͡° ) Wysłane z mojego MI PAD przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez Eru
Cililing Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Ta chmura Xiaomi to działa od zawołania, bez lagów i problemów z wczytaniem? Bo kiedyś jak miałem Gnexa, a było to przeszło rok temu, może półtora i bawiłem się w MIUI, to ta chmura Xiaomi więcej nie działała niż działała. Wczytywała się godzinami itd. itp. Ma taką sprawnośc jak np. Dropbox? I ile tam jest miejsca za darmo dla użytkownika? 5GB za darmo. Nie stwarzała problemów jak dotąd.
energyypl Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Oplaca sie dolozyc 200 zl za wersje 64gb?
daniel.wu Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 No nigdy pytania o tą pamięć się nie skończą. No a skąd ktoś ma wiedzieć ile pamięci potrzebujesz? Przecież to indywidualna sprawa. Jedynie można zasugerować, że oprócz pamięci wewnętrznej, masz możliwość trzymania plików w chmurze, czy to Dropbox, czy Google, czy inne. Ale to również każdy musi sam rozważyć, czy chce się tak bawić, czy mieć po prostu 64gb w telefonie. Czy się opłaca? Dla jednych tak, dla innych nie, tyle. Napisane z Xiaomi Mi4 16GB LTE
lingo1 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Witam odswiezam temat, kupował ktoś z was ostatnio mi4 lte i ile zostało wolnego miejsca po wgraniu andka 6.01 i miui8?
geekboy68k Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Dnia 5.08.2016 o 16:45, lingo1 napisał: Witam odswiezam temat, kupował ktoś z was ostatnio mi4 lte i ile zostało wolnego miejsca po wgraniu andka 6.01 i miui8? Było 100 razy pisane...
Nezumi Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi