Skocz do zawartości

Xiaomi 12S Ultra - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.11.0.SLACNXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 12S Ultra (nazwa kodowa: thor).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_THOR_V13.0.11.0.SLACNXM_v13-12.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

12S Ultra

Ustawienia > Aplikacje > Systemowe
- Przy ikonce Notatnika jest nazwa "Ustawienia"
- Ustawienia apki "Muzyka" mimo ciemnego motywu są jasne
- Po wejściu w ustawienia kalendarza spada framerate

Opublikowano
Godzinę temu, SzczufFun napisał(a):

- Przy ikonce Notatnika jest nazwa "Ustawienia"

Sprawdzę, z czego to wynika. Pewnie Xiaomi znowu wpadło na jakiś "genialny" pomysł, bo tak nie powinno być, a na angielskim tłumaczeniu jest to samo.

Pozostałych dwóch rzeczy nie mogę zrekonstruować.

Opublikowano (edytowane)

SSID nie zmienia się po zmianie nazwy urządzenia. Urządzenie identyfikuje się w sieci jako "Android" lub gdzie niegdzie jako "Xiaomi 2203121C"

Tak samo urządzenie identyfikuje się w usługach sieciowych jako "Xiaomi 2203121C" (Np. Usługi Googla) zamiast przyjemniej "Xiaomi 12S Ultra" (W zakładce "O telefonie" nazwa modelu to również "2203121C" - Sugestia żeby zmienić w przyszłej kompilacji na przyjemniejszą 12S Ultra)

Kolejna rzecz, zdarzyło mi się, że ikonki Ustawień i edycji skrótów w Centrum Funkcji "obniżyły się" i nie dało się ich kliknąć, reset nie pomagał.
Dopiero wyczyszczenie Cache/Dalvik przez TWRP pomogło:

screen.thumb.png.1a572b81c6c9f158ba0a26a3b2da7954.png

23 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Pozostałych dwóch rzeczy nie mogę zrekonstruować.

W przypadku ustawień aplikacji systemowych, spadek framerate z tego co zauważyłem jest losowy. Raz ucina klatki w ustawieniach Aparatu, raz gdzie indziej. A występuje chyba jedynie po wejściu w te ustawienia ścieżką "Ustawienia>Aplikacje>Systemowe". Sztywne ustawienie 120Hz nie daje efektu. Ustawienia po wejściu bezpośrednio z danej aplikacji chodzą gładko.

Edytowane przez SzczufFun
Opublikowano
1 godzinę temu, SzczufFun napisał(a):

Tak samo urządzenie identyfikuje się w usługach sieciowych jako "Xiaomi 2203121C" (Np. Usługi Googla) zamiast przyjemniej "Xiaomi 12S Ultra" (W zakładce "O telefonie" nazwa modelu to również "2203121C" - Sugestia żeby zmienić w przyszłej kompilacji na przyjemniejszą 12S Ultra)

Na identyfikację w usługach Google'a nie mamy wpływu. Na innych urządzeniach i oryginalnym MIUI Global/China miałbyś to samo (ja też mam na Mi 10T Lite M2007J17G, tak ma być). Nazwa modelu odzwierciedla jego realne pochodzenie, C czyli chiński wariant. Tego zmieniać na pewno nie będziemy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brak haptycznej odpowiedzi w momencie odblokowywania telefonu odciskiem palca. Jest jedynie króciutka wibracja potwierdzająca odblokowanie przy przejściu do ekranu głównego.

Czyszczenie Cache/Dalvik nie pomaga.