szkielecik Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 Jakiś czas temu kupiłem telefon jak w tytule. Telefon działa ale cierpi na brak aktualizacji systemu. Aktualizacje aplikacji zrobiły się tylko raz i koniec. Ponoć posiadam jakiś dziwny rom. Ponadto gdybym nawet wziął się za wgrywanie do telefonu nowego ROMU na podstawie jakiejś instrukcji (albo jakieś aktualizację przez kompa), to niestety komputer nie wykrywa telefonu. BŁĄD usb. Na innym starszym kompie wykrywa, ale to stary komputer i praca na nim to udręka niżej zdjęcia z braku aktualizacji i czegokolwiek. pomocy
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 Na pewno ten ROM nie jest oryginalny. Masz chiński wariant telefonu, na który ktoś wgrał "syfMIUI", czyli ROM od sprzedawcy. Musisz wgrać Globala (lub cokolwiek innego niż to, co masz).
Netoper Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 Masz jakiegoś dziwoląga, albo brand operatora, albo jakiś dziwaczny region albo spreparowany rom.Gdzie kupiłeś telefon?Stary komp nie przeszkadza aby wgrać rom.A na nowym nasz zainstalowane sterowniki? Nie używaj USB3, nie jest to przypadkiem AMD? Spróbuj zmienić przewód.Odblokuj bootloadera i wgraj sobie czysty global (fastboot)https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/lavender/Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaKacper był szybszy naprodukowałem się i mnie wywaliło, musiałem konfigurować TT, i ponownie pisać.
skay77 Opublikowano 22 Października 2022 Opublikowano 22 Października 2022 Na telegramie jest pokój redmi note 7/7s update w uj customow ,ja wgrałem matce na 7 cherisOs (:Wysłane z mojego 2201122C przy użyciu Tapatalka
szkielecik Opublikowano 23 Października 2022 Autor Opublikowano 23 Października 2022 18 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał: Na pewno ten ROM nie jest oryginalny. Masz chiński wariant telefonu, na który ktoś wgrał "syfMIUI", czyli ROM od sprzedawcy. Musisz wgrać Globala (lub cokolwiek innego niż to, co masz). probowalem wgrac nowy rom, ale przy punkcie gdzie mam zrobic: fastboot flash recovery nazwapliku.img wywala mi blad i telefon sie rozlacza. oczywisice wczesniej uzywajac devices telefon jest wykryty. jestem kumaty i wszystko dobrze wpisuje, a nazwe pliku zmienilem na twrp zeby skrocic wpisywanie (wpisuje twrp.img). chyba ze zly poradnik mam ? telefon mam ponoc odblokowany, tak w opcjach programisty pisze, po drugie na stronie tez to robilem. czy jest jakas strona gdzie ktos zrobi mi to online ? przez pulpit zdalny np ? oczywsdice odplatnie
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Października 2022 Opublikowano 23 Października 2022 Godzinę temu, szkielecik napisał(a): wywala mi blad i telefon sie rozlacza No trochę szkoda, że nie napisałeś, jaki jest błąd (i jakie recovery wrzuciłeś). Napisz na PW, mogę pomóc to ogarnąć zdalnie.
Rekomendowane odpowiedzi