mati0440 Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 Posiadam Xiaomi mi11 ultra. Wersja oprogramowania 13.0.13. od pewnego czasu (4/5 dni) coraz częściej zdarza się utrata klatkarzu lub inaczej utrata "herców" w ekranie. Jednak nie jest to spadek ze 120 do 60, lecz jeszcze niżej. Pomaga wyczyszczenie aplikacji w tle. Po kliknięciu "iksa" pod aplikacjami w tle, odświeżanie wraca do 120hz. Jednak początkowo zdarzało się raz/dwa razy na dzień, aktualnie potrafi tak się dziać raz na 5/10 minut. Dziś instalowałem od nowa oprogramowanie, jednak nic nie pomogło.
Bar.Tek Opublikowano 9 Października 2022 Opublikowano 9 Października 2022 Odświeżanie 120Hz nie jest stałe, ono waha się od 30 do 120 w zależności od aplikacji. Być może jakaś aplikacja w tle na siłę wymusza Hz dla siebie. Mimo że jest w tle to system myśli że jest na pierwszym planie. Chyba taki urok MIUI, albo Xiaomi się nie postarało.
mati0440 Opublikowano 12 Października 2022 Autor Opublikowano 12 Października 2022 Niestety nie tutaj leży problem. Testowałem od niedzieli, nie ma to nic wspólnego z którąś aplikacją. W dodatku na poprzedniej wersji, 13.01.12 ten problem nie występował.
Rekomendowane odpowiedzi