Niusik Posted October 5, 2022 Share Posted October 5, 2022 Hey kupilem hulajke xiaomi essential i mam problem z przyciskiem tzn. Jeździć mogę, ale przycisk w ogóle nie reaguje nie można zalaczyc światła przełączać trybów, połączyć ją z jakąkolwiek aplikacją i wyłączyć hulajnogi. Czy ktoś coś podpowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 6, 2022 Share Posted October 6, 2022 prawdopodobne dwie opcje: 1. uszkodzony przycisk/luty lub część modułu BLE. Trzeba rozkręcić i sprawdzić co tam się dzieje. Zmierzyć miernikiem switcha 2. jeśli NIE punkt 1 - wgrane nieodpowiednie oprogramowanie dla modułu BLE. Należy wgrać odpowiednie. Jeśli nie da się połączyć z aplikacją do flashowania, należy wykonać reflash przez kabel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 7, 2022 Author Share Posted October 7, 2022 Dodatkowo teraz po odłączeniu bateri i ponownym podłączeniu świeci cały czas tylna lampka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 7, 2022 Share Posted October 7, 2022 otrzymałeś poradę w mojej pierwszej odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 7, 2022 Author Share Posted October 7, 2022 Ok dzięki. Czy ktoś w Krakowie ogarnie reflash po kablu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 8, 2022 Author Share Posted October 8, 2022 Jednak mam uszkodzony wyświetlacz. Czy ktoś doradzi co kupić na allegro jest tego multum i nie wiem który wybrać? Czy to obojętne jaki wezmę tylko soft trzeba wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 10, 2022 Share Posted October 10, 2022 aby uniknąć problemów musisz kupić oryginał od wersji: Essential, 1S lub PRO-2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 12, 2022 Author Share Posted October 12, 2022 (edited) Wymieniłem wyświetlacz i niby wszystko jest ok poza świecącym światłem z tyłu tzn. Świeci cały czas niezależnie czy zaznaczę to w apce czy nie. Ktoś coś podpowie? Edited October 14, 2022 by Niusik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 (edited) W dniu 12.10.2022 o 17:43, Niusik napisał(a): Edited October 14, 2022 by Niusik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 ;roszę przedstawić jakiś filmik. Przede wszystkim pokaż jak się identyfikuje pojazd w aplikacji M365Tools, jakie ma wersje softu. Czy światło świeci tylko w trybie pieszego, czy w trybie sport też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 15, 2022 Author Share Posted October 15, 2022 (edited) Czy chodzi o ten screen? Światło świeci ciągle niezależnie od trybu. Edited October 15, 2022 by Niusik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 na 200% oprogramowanie sterownika silnika, czyli ESC/DRV jest nieoryginalne. Oficjalnie nigdy nie wyszła wersja 5.5.5. Prawdopodobnie to jest również powodem niestandardowego zachowania lampki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 15, 2022 Author Share Posted October 15, 2022 Oprogramowanie zmieniałem, ale przed było tak samo. Czy może to być uszkodzony ESC/DRV? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 owszem może, lub po prostu nieoryginalny i jest jakiś problem. Równie dobrze może to być problem z samą lampką lub jej połączeniem. Ciężko zgadywać, trzeba to rozebrać, pomierzyć miernikiem i sprawdzić. Przy naciskaniu hamulca lampka miga? jeśli tak, to raczej jest to kwestia softwareowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niusik Posted October 18, 2022 Author Share Posted October 18, 2022 Niezależne czy naciskam czy nie cały czas świeci. Jak ja kupiłem działało normalnie, zaważyłem że po którymś razie jak podpinalem baterie to się włączyła na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts