robercuss Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam, koledzy nie wiem jak to u Was wygląda, ale w moim egzemplarzu jak z kimś rozmawiam mam wrażenie jakby ta osoba miała delikatne echo i jakby był totalny brak niskiego tonu, nie wiem czy ma to jakieś powiązanie z tym co jest z mikrofonem opisane w innym temacie bo jak np. ktoś ze mną rozmawia to ma takie samo wrażenie jakbym miał jakiś dziwny głos...
fake4r Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 Ja tak mam jak rozmawiam z ojcem on ma redmi2 ja note lte. Słyszę takie trochę szumy trzaski podczas rozmowy. W drugą stronę nie wiem jak jest.
robercuss Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Opublikowano 26 Lipca 2015 U mnie nie ma trzasków, ale głos jest jakiś dziwnie zniekształcony, jakby ktoś w tunelu rozmawiał czy coś... I najdziwniejsze jest to, że sytuacja ma się tak i jak słuchasz kogoś kto z tego telefonu dzwoni i to samo jak Ty do tej osoby dzwonisz - ona też Cię tak słyszy... Nie bardzo rozumiem dlaczego i co z tym zrobić... Jest to lekko upierdliwe, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi co z tym zrobić.
fake4r Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Może spróbuj tego. Ja zmieniłem u ojca w telefonie i będę widział na dniach czy jest poprawa. http://miuipolska.pl/forum/topic/5186-problemy-z-mikrofonem-podczas-rozmów/?p=66730
robercuss Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Opublikowano 27 Lipca 2015 Jak znajdę chwilę to się z tym pobawię, dzięki za podpowiedź
fake4r Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 I jak tam bo ja nie miałem na razie czasu testować, pomogło u Ciebie?
robercuss Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 U mnie też problem z czasem... Jak narazie nie bylo kiedy ;/
Nezumi Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Btw. Sprawdźcie na innych kartach SIM, czy też macie ten problem. W jednym z przypadków tutaj na forum za słaby dźwięk podczas rozmowy była odpowiedzialna właśnie SIMka
robercuss Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 No tak, ale na każdym innym telefonie ta karta działa poprawie więc dlaczego tu miałaby działać nietak? Obecnie telefon ma moja narzeczona, wcześniej karta siedziała w L9 II i problemu nie było... Może w weekend będzie troszkę czasu, zainstaluje Jej oprogramowanie nowsze, jak nic nie da to zrobię to co kolega wyżej polecił a jeśli i to nie pomoże to skombinuje z kartą choć teraz tak myślę, że moja karta w tym telefonie też przecież siedziała i efekt był ten sam... ;/
fake4r Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 No niestety ten zabieg nie pomógł. Dzisiaj rozmawiałem z ojcem (on dzwonił z redmi2) i słyszałem dalej lekkie trzaski/szumy, więc trochę to irytujące...
robercuss Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ciekawe o co chodzi... ;/ Nie sądzę, by wina była po stronie sprzętu... Ciekawe ;/
Rekomendowane odpowiedzi