onken Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Pacjent: Poco X4 Pro 5G Po odblokowaniu bootladera nie mam certyfikacji dla sklepu Play ( ROM Global - z końcówką 09 ) Czy na miui Polska będzie certyfikowany ? Przez to nie działa Portfel google 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 To normalnie, że po odblokowaniu butloadera tak się właśnie dzieje. Na ROMie xiaomi.eu certyfikacja jest i płatności działają, a na ROMie globalnym wrócą po zablokowaniu butloadera. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 (edited) Nie pomyślałem że global będzie takie kłopoty robił Już siedzi xiomi.eu, certyfikacja google jest z marszu Edit Niestety mimo certfikacji google play, magisk + zygisk + deny list zwraca mi google wallet ze tego telefonu nie mozna skonfigurowac do płatności zblizeniowych, co zrobić ? Edited July 26, 2022 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Mogłeś najpierw sprawdzić bez roota czy działa, bo z tego co wiem to działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 (edited) Ale dziwne bo certyfikacja jest, i na root i bez root A jak dodałem props do magiska to kartę pozwolił dodać ale w sprawdzaniu zabezpieczeń nadal pokazuje ze mam kłopot bo modyfokowane urzadzenie Safetynet i cts profile przechodzi pass ( zewnętrzne apki ) Jeszcze jedno Widzę że w xiaomi.eu domyslnym dialerem jest ten od xiaomi, a w globalu był od google. Czy da sie uzywać jakoś by identyfikacja SPAMU itp była z dialera google a do wybierania był inny ? ( ale nie stockowy od xiaomi ) Bo ten od xiaomi chyba nie ma wcale identyfikacji spamu itp Edited July 26, 2022 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 4 godziny temu, onken napisał: Czy da sie uzywać jakoś by identyfikacja SPAMU itp była z dialera google a do wybierania był inny ? ( ale nie stockowy od xiaomi ) Nie ma takiej możliwości, albo jeden albo drugi. Tak na marginesie, nie pisz jednego pod drugim, od tego jest opcja edycji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 Tak, przepraszam. Z rozpędu zapomniałem o edycji. Ale dziwny objaw mam bo nawet jak wybiorę dialer z googla to nie pokazuje mi wtedy nie odebranych połączeń. Czyli identyfikację SPAMu ma tylko z tych "softowych" dialer googla ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Tak, Google ma największa bazę. Możesz tez spróbować TrueCaller., ale tam aż tak dobrze to nie wyglada jak w Googlu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted July 26, 2022 Author Share Posted July 26, 2022 (edited) a jak sobie poradzić z brakiem połączeń nie odebranych jak wybiorę dialer googla ? Edited July 26, 2022 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted July 26, 2022 Share Posted July 26, 2022 Jeśli jesteś na ROMie Xiaomi.eu to jest opcja nadania uprawnień do czytania informacji o telefonie, ale nie sprawdzę Ci tego, gdyż nie mam już telefonu Xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts