5555g5 Opublikowano 18 Lipca 2022 Opublikowano 18 Lipca 2022 Witam, chcę kupić zewnętrzną baterie do m365. Czy np. taka bateria https://allegro.pl/oferta/bateria-do-xiaomi-m365-pro-11600mah-dodatkowa-10888313284 będzie dobra czy warto dołożyć do citylion? Słyszałem dobre opinie o citylion ale bardzo drogo tam jest.
Battery_Saver Opublikowano 25 Lipca 2022 Opublikowano 25 Lipca 2022 oferta do której dałeś link nie istnieje
5555g5 Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Opublikowano 25 Lipca 2022 13 minut temu, Battery_Saver napisał: oferta do której dałeś link nie istnieje A taki coś? https://allegro.pl/oferta/bateria-do-xiaomi-m365-pro-11600mah-dodatkowa-10875819776
Battery_Saver Opublikowano 25 Lipca 2022 Opublikowano 25 Lipca 2022 masz wersję zwykłą czy pro? co chcesz osiągnąć dokładając baterię? Jakie masz wymagania?
5555g5 Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Opublikowano 25 Lipca 2022 Zwykłą Większy zasięg Raczej tylko większy zasięg, nie mam innych wymagań ale fajnie jakby dołożyło to 15/20km i max 800zł, hulajnoga jest podkręcona, ma amortyzator i koła 10 cali i obecna bateria 7400mah strasznie szybko zanika
Battery_Saver Opublikowano 25 Lipca 2022 Opublikowano 25 Lipca 2022 amor na przód zabiera moc, ale jest wygodniej. Coś za coś. Mod jakiego zawsze polecam i to chyba najlepszy wybór, to wymiana ramy na PRO (bo jest większa/pojemniejsza) + obniżenie podestu i wsadzenie tam max baterii tak by nie mieć nic latającego na zewnątrz. Robiłem wielokrotnie takie projekty i max co mi się udało wcisnąć to pakiet 10s10p, 100 ogniw LG M36, czyli 36Ah, realny zasięg w trybie sport przy prędkości 34-36km/h to 60-80 km. W zależności od software-u można to wydłużyć nawet do 100km. To bardzo dobry wynik i wydaje mi się, że nie da się wyciągnąć więcej na jednym pakiecie w ramie, bo nie ma realnie pojemniejszych ogniw niż 3,6Ah z odpowiednim prądem i w ludzkiej cenie. Ale to tak pisze informacyjnie co można zrobić mając większy budżet. Twój budżet to max 800zł. Na używanych ogniwach można by zrobić coś dobrego własnym sumptem, ale trzeba by mieć sporo wiedzy, sprzętu, czasu itp. Jeśli chcesz coś gotowego, to w takiej cenie pozostaje Ci tylko zewnętrzna bateria. Ale, pamiętaj, że pakiet dużo waży i te proponowane pakiety w torbie mocowanej na rzepy... chyba rozumiesz, że to lata gdzie i jak chce podczas jazdy. Bez mocowania skręcanego na stałe może to się skończyć bardzo źle. Którą konkretnie wybrać? Nie powiem, bo trzeba wiedzieć jakie są ogniwa w środku, w jakim stanie, jak jest zrobiona bateria, jaki jest BMS, jakie zostały zastosowane przewody, jak to ładować, jak podłączać, co z różnica napięć, co z zabezpieczeniami i tak dalej. Do tego jakiego masz moda, jaki prąd pobiera ESC z baterii przy Twoim setupie? Pod to dopiero możesz dobierać cokolwiek. Kupienie czegoś na szybko nie będzie dobrą opcją, bo nie będzie się sprawdzać. Na podanej przez Ciebie aukcji nie ma żadnego info co do tego, jakie tam są ogniwa, czy są nowe, czy używane, jaki BMS, jakie parametry i tak dalej. Nie ma żadnego technicznego info. Zakup takiego pakietu to nie jest dobra opcja. Dobra zewnętrzna bateria jest np. tu: https://allegro.pl/oferta/zestaw-bateria-do-torby-11400mah-48v-rita-xiaomi-12175014318 ale jak widzisz, jest tam wszystko czego potrzebujesz a i cena jest inna. - wiesz jakie są ogniwa - wyższe napięcie (z adapterem rita osiągniesz prędkość powyżej 40km/h) - masz stałe skręcane mocowanie do ramy - masz adapter rita, czyli bezpiecznie złączasz baterie bez myślenia o wyrównaniu napięć - masz ładowarkę gratis - masz rok gwarancji Taniej od tego sprzedawcy możesz kupić same pakiety, są nawet w okolicach 800zł.
5555g5 Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Opublikowano 25 Lipca 2022 Warto ryzykować i kupić ten co wysłałem? Czy lepiej dołożyć do cityliona (podobno lepszy, ale droższy) https://citylion.pl/zewnetrzna-bateria-dodatkowa-xiaomi/ Co do torby montowanej na rzepy, przerobiłbym to i przykręcił do ramy (widziałem nie dawno na youtube fajny pomysł)
Battery_Saver Opublikowano 26 Lipca 2022 Opublikowano 26 Lipca 2022 na pytanie czy warto kupić to co podałeś już odpowiedziałem. Co do City Lion-a nie wypowiem się, bo nigdy nie miałem w rękach baterii od nich i nigdy żaden klient nie przyjechał z taką baterią do mnie. Ale na swojej stronie przynajmniej podają jakiekolwiek informacje techniczne, choć i tak są szczątkowe, takie jak, to, że ogniwa są od LG albo Samsung-a i że są to ogniwa nowe. Tylko, że ogniw LG czy Samsunga jest zapewne kilkadziesiąt rodzajów. Ja na pewno przed jakimkolwiek zakupem chciałbym uzyskać informację co do tego jakie to są konkretnie ogniwa, jakie są zastosowane przewody (jaka izolacja?), czy ogniwa są zgrzewane/lutowane?, jakie blaszki są zastosowane? jaki jest BMS? jakie są jego parametry dla poboru ciągłego i w peaku? Jakie są zabezpieczenia zastosowane w BMS-ie? Jest bezpiecznik główny przed BMS-em? Jakiś wykres z testu pod obciążeniem przy np. 25A poboru ciągłego, bo to standardowy pobór dla xiaomi bez moda. Cokolwiek.
Rekomendowane odpowiedzi