Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, 

Sprzęt: 

Projektor: Kruger&Matz  V-LED10

Mi Box S 4k Ultra HD

1 telefon: Poco M4 Pro

2 telefon: Redmi 9 pro

Router Technicolor CGA4233

Jak w temacie nie działa projekcja obrazu.

Próbowałam  Google chromecast, Android TV i inne aplikacje

Mi box i telefon podłączony do tej samej sieci 2,4GHZ oraz 5 nie działa na żadnej

Niby telefon widzi mi boxa ale nie łączy się z nim

Ktoś ma jakieś pomysły jeszcze ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zamiast projekcji spróbuj Ekranu bezprzewodowego. Powinienes to mieć w Ustawienia, Połączenie i udostępnianie i powinno działać. Projekcję skopali i najczęściej nie działa.

Opublikowano (edytowane)

Miałem podobny problem, nijak nie mogłem się połączyć i sprawdziłem kilka aplikacji, aż w końcu jedna zadziałała. Spróbuj aplikację Apower Mirror, u mnie rozwiązała problem. Uruchamiam ją tylko na telewizorze i tylko raz - potem chodzi sobie w tle. Na telefonie wybieram tylko Smart View i łączy się bez żadnej aplikacji na telefonie. A wcześniej miałem tak jak Ty - telefon widział Mi Boxa, ale poza napisem "łączenie" nic się więcej nie działo, teraz śmiga pięknie.

Dziś się pierwszy raz zdarzyło, że znowu nie mogłem się połączyć, ale wówczas wystarczyło wyłączenie Mi Boxa z kontaktu na parę sekund. 

Na telefon też jest aplikacja Apower Mirror, ale jej wadą jest to, że gdy transmitujesz cały obraz, to dźwięk leci z telefonu, a nie z telewizora. Ma też jednak opcję transmisji samych plików wideo i to akurat jest dobra opcja, bo zauważyłem, że większe filmy potrafią się nieco przycinać, gdy transmituję cały telefon, natomiast w tej funkcji lecą płynnie - i tutaj już dźwięk leci poprawnie z telewizora.

Tak więc wypróbuj tą aplikację, jeśli Smart View w telefonie nadal nie będzie działać to wgraj ją też na telefon, powinno działać.

Mój telefon to Samsung Galaxy S9+, natomiast Mi Box to wersja S, nie 4S, więc nie wiem na ile będzie to tożsame - mam jednak nadzieję, że pomoże, bo też cały dzień kombinowałem zanim do tego doszedłem.

Edytowane przez kamiledi15
Opublikowano (edytowane)

A na Mi Boxie też ją zainstalowałeś? Chodziło mi o to, żebyś wgrał ją na Mi Boxie i wtedy spróbował się połączyć.

Edytowane przez kamiledi15
Opublikowano
Dnia 15.06.2022 o 15:03, kamiledi15 napisał:

A na Mi Boxie też ją zainstalowałeś? Chodziło mi o to, żebyś wgrał ją na Mi Boxie i wtedy spróbował się połączyć.

Dnia 15.06.2022 o 15:03, kamiledi15 napisał:

Tak i nie działa

Opublikowano

Ok, pytanie, jak to robisz. Najpierw uruchom aplikację Apower w telewizorze i wejdź w tryb, w którym telewizor czeka na połączenie. Wtedy w telefonie masz dwie opcje (zależy jeszcze jaki masz telefon) - najpierw spróbuj z menu telefonu wybrać Smart View i tam powinno wykryć Mi Boxa. Jak to nie zadziała to uruchom aplikację Apower w telefonie (cały czas mając uruchomioną ją również na telewizorze w trybie czekania na połączenie) i na telefonie masz dwie opcje - klonowanie całego obrazu lub samego wideo. Najpierw spróbuj klonowanie całego obrazu. Jak to nie zadziała to albo coś źle robisz, albo twój telefon niestety nie dogada się z tym urządzeniem. Możesz jeszcze sprawdzić inne aplikacje, bo sporo tego jest.