zipp Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 Witam, Nowy MI 11 Lite 5G, z ROM 12.5.1.0 RKIEUOR, czyli oryginalny wyjęty z pudełka orangutan Nie mogę wysłać sms, komunikat : "Nie wysłano. Dotknij, aby spróbować ponownie" SMS otrzymuję, mms mogę wysłać, ki diabeł? Nr SMSC prawidłowy.. Aplikacja Wiadomości ->wyczyść dane>wyczyść wszystkie dane zrobione Jakieś pomysły?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 Bez loga wykonanego w momencie, gdy próbujesz wysłać wiadomość, można wróżyć z fusów. https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/
zipp Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) 11 minut temu, Kacper Skrzypek napisał: Bez loga wykonanego w momencie, gdy próbujesz wysłać wiadomość, można wróżyć z fusów. https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ no ok, jeśli to ma pomóc to mogę spróbować zrobić loga, ale to trochę żenująca sytuacja.. pierwszy raz zdarza mi się że telefon nie może wysłać sms, a telefonów miałem już kilka i nr.kom mam od 2000 roku Hehe, od 22 lat ciągle ta sama era Edytowane 11 Maja 2022 przez zipp
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Maja 2022 Opublikowano 11 Maja 2022 No to jest dziwne, zwłaszcza że MMS-y z tego co piszesz idą. Może coś jest popsute w APN, ale na nowym telefonie?
zipp Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Opublikowano 11 Maja 2022 24 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał: No to jest dziwne, zwłaszcza że MMS-y z tego co piszesz idą. Może coś jest popsute w APN, ale na nowym telefonie? Tak, rzadko wysyłam sms, ale dziś musiałem pilne wysłać dwa i na wariata jak sms nie dawał rady(a nie chciało mi się przekładać karty do starego telefonu), wysłałem je ze zdjęciem i poszedł... Czy MMS-y nie są wysyłane w zupełnie inny sposób niż SMS? Tak mi się zdawało, dlatego zrobiłem próbę wysyłki MMS zamiast SMS..
zipp Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) kurczaki, zaczęło działać... znalazłem gdzieś informację o błędzie w MIUI z wysyłaniem SMS, który omijało wyłączenie polskich znaków w konfiguracji (ale dotyczyło wersji MIUI 11) Wyłączyłem znaki specjalne w konfiguracji i SMS zaczęły się wysyłać.. W Wiadomościach: Ustawienia-karta sim-Używaj prostych znaków a teraz najlepsze;) załączyłem z powrotem znaki specjalne i działa dalej ehh, xiaomi, xiaomi, cuda wianki.. telefony dla pasjonatów, normalni użytkownicy będą się wku.ać (rofl) Tego niewysłany sms-a, dalej nie można wysłać (cały czas komunikat: "Nie wysłano. Dotknij, aby spróbować ponownie") nowe już bez problemu Edytowane 11 Maja 2022 przez zipp 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi