Skocz do zawartości
  • 0

Demontaż błotnika w Mi Pro 2 - problem z kablem

Pytanie

Opublikowano

Potrzebuję przykręcić z powrotem zaczep, który stwierdził, że sobie odpadnie. Teraz ja odpadłem w momencie gdzie muszę zdemontować wtyk/złącze kabla. W moim wypadku haczyki blokujące odchodzą bez najmniejszego problemu ale i tak nie mam pojęcia jak to wyciągnąć. Na filmach YT widzę, że wtyk wychodzi jakby z elementem metalowym na górze ale u mnie ten element metalowy jest  scalony z podestem i nie mam jak tego odczepić. Podważanie i siłowanie z śrubokrętem powoduje tylko wgniatanie śrubokręta we wtyczkę bez sukcesu a dalsze próby skończą się dramatem. Jakieś sugestie? Bo podejrzewam, że umiejętnie to schodzi bez problemu a ja robię coś źle.

2j7dcq.edde4c.xxl.webp

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

W nowszych wypustach PRO-2, 1S, Essential oraz w PRO-3 jest tam konstrukcyjna zmiana. Wcześniej wtyczka była w plastikowym uchwycie, który był przykręcony do błotnika. Obecnie ten uchwyt jest przykręcony dwoma śrubkami do ramy. Śrubki są przykręcone na imbus 2mm od spodu. Musisz najpierw odkręcić ten uchwyt od ramy, potem ścisnąć wtyczkę i wyjąć ją z gniazda. Siłując się z tym i podważając - uszkodzisz sobie kabel/wtyczkę i będzie problem.

blotniktyl.thumb.jpg.fd674c6817e2b60e6f65086ec0beb520.jpg

mocowanielampki2.thumb.jpg.5632c78124c110258dfbbab79e128948.jpg

Edytowane przez Battery_Saver
zdjęcie2
  • Thanks 1