sjamny Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam pytanie do kogoś kto się orientuje. Czy system odzyskiwania energii KERS wpływa na baterię. Chodzi mi o to czy szybciej się ona zużywa (pojemność, żywotność) czy faktycznie opłaca się doładowywać ogniwa podczas jazdy z KERS w stosunku do żywotności baterii Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez sjamny
Battery_Saver Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 zasięg spada na aktywnym kersie a bateria zdecydowanie bardziej ulega zużyciu. Zrób sobie prosty test. Włącz kers na maxa i wyjeździj baterię od 100% do zera. Potem naładuj, zmień kers na najniższy a najlepiej całkowicie wyłącz i zrób tą samą trasę. zdziwisz się, bo na pierwszy rzut oka wydawało by się, że z kersem będzie większy zasięg. Ale to nic bardziej mylnego
Sedation7814 Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 A jeśli mam iOS i tylko oficjalną apkę, to da się wyłączyć kers czy jak mam na najniższe to wystarczy?
Battery_Saver Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 zupełne wyłączenie kers-a jest możliwe tylko na zmodyfikowanym oprogramowaniu. 1
Rekomendowane odpowiedzi