sjamny Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 (edited) Mam pytanie do kogoś kto się orientuje. Czy system odzyskiwania energii KERS wpływa na baterię. Chodzi mi o to czy szybciej się ona zużywa (pojemność, żywotność) czy faktycznie opłaca się doładowywać ogniwa podczas jazdy z KERS w stosunku do żywotności baterii Edited April 23, 2022 by sjamny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted April 23, 2022 Share Posted April 23, 2022 zasięg spada na aktywnym kersie a bateria zdecydowanie bardziej ulega zużyciu. Zrób sobie prosty test. Włącz kers na maxa i wyjeździj baterię od 100% do zera. Potem naładuj, zmień kers na najniższy a najlepiej całkowicie wyłącz i zrób tą samą trasę. zdziwisz się, bo na pierwszy rzut oka wydawało by się, że z kersem będzie większy zasięg. Ale to nic bardziej mylnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjamny Posted April 25, 2022 Author Share Posted April 25, 2022 Ok to wyłączam 😄💪 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sedation7814 Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 A jeśli mam iOS i tylko oficjalną apkę, to da się wyłączyć kers czy jak mam na najniższe to wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 zupełne wyłączenie kers-a jest możliwe tylko na zmodyfikowanym oprogramowaniu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts