maffmax Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 Dzień dobry, chciałam zapytać bezpośrednio o drugą przestrzeń na telefonie i czemu jej nie ma? Czytałam na forum o pamięci ram ale mam ją 5GB, wersja MIUI to 12.5.1 i czemu jej nie ma???
Kacper Skrzypek Posted April 16, 2022 Posted April 16, 2022 5 GB masz wraz z rozszerzeniem pamięci RAM zapewne. Fizycznie jest 4 GB, ten 1 GB jest dodatkowe. MIUI ogranicza pewne funkcje dla telefonów z 4 GB RAM-u i mniej, Druga przestrzeń jest niestety jedną z nich.
albiik Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 Dołączam się do pytania. Posiadam Poco F2 Pro, na oficjalnym Romie miałem druga przestrzeń (i korzystałem) a na Miui Polska jej nie ma a szkoda. Rozważam powrót do stocka.
Zar Go Posted January 26, 2024 Posted January 26, 2024 (edited) Mam Redmi Note 12 model 23021RAA2Y i MUI 14. Standardowo nie ma funkcji Druga przestrzeń. Skorzystałem z apki Uruchamiacz aktywności. W apce w oknie wyszukiwania wpisałem druga przestrzeń. Pojawiły się 2 wyniki wyszukiwania dotyczące tej funkcji i aktywowałem ją poprzez polecenie Rozpocznij aktywność. Mam teraz drugą przestrzeń 😀, ale niestety po powrocie do pierwszej głównej przestrzeni, deko przytyka się system i wymaga chwili, aż zacznie działać poprawnie. Po kilku razach przechodzenia w tą i z powrotem, trzeba wykonać reset / uruchomić system telefonu. Niestety do końca nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie. Może ktoś ma lepsze rozwiązanie na aktywowanie drugiej przestrzeni na MUI 14 i fajnie jakby się nim podzielił 👍 Edited January 26, 2024 by Zar Go
Netoper Posted January 26, 2024 Posted January 26, 2024 A którą masz wersję fona? chodzi o pamięć RAM.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Zar Go Posted January 26, 2024 Posted January 26, 2024 Ustawienia -> O telefonie -> Szczegółowe informacje ... -> RAM 4,0+4,0 GB
Netoper Posted January 26, 2024 Posted January 26, 2024 Przy 4gb to i tak dziw że w ogóle wystartowało. Niestety przy tak skąpej konfiguracji nic nie zrobisz. To tak jakbyś chciał odpalić Saper-a na kalkulatorze Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
David Johnson Posted November 21, 2024 Posted November 21, 2024 W dniu 26.01.2024 o 18:52, Zar Go napisał(a): Mam Redmi Note 12 model 23021RAA2Y i MUI 14. Standardowo nie ma funkcji Druga przestrzeń. Skorzystałem z apki Uruchamiacz aktywności. W apce w oknie wyszukiwania wpisałem druga przestrzeń. Pojawiły się 2 wyniki wyszukiwania dotyczące tej funkcji i aktywowałem ją poprzez polecenie Rozpocznij aktywność. Mam teraz drugą przestrzeń 😀, ale niestety po powrocie do pierwszej głównej przestrzeni, deko przytyka się system i wymaga chwili, aż zacznie działać poprawnie. Po kilku razach przechodzenia w tą i z powrotem, trzeba wykonać reset / uruchomić system telefonu. Niestety do końca nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie. Może ktoś ma lepsze rozwiązanie na aktywowanie drugiej przestrzeni na MUI 14 i fajnie jakby się nim podzielił 👍 Szukałem właśnie czegoś takiego, dzięki, akurat na moim Xiaomi Redmi Note 11 4GB z HyperOS działa to bardzo przyzwoicie. Jedynie przy zakładaniu drugiego profilu były lekkie ścinki, teraz działa bez problemu i płynnie mogę się przełączać pomiędzy profilem głównym, a dodatkowym:D
Recommended Posts