Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dokładnie działa, a może mam uwalony?

Jak dam automatycznie to w sumie zmienia się na taki ile mam na pasku jak dam na pasku to jest tyle co na pasku. Nie zauważyłem by na automatycznym sie dostosowywał do oświetlenia :(

Kupowałem na IBG

Ok czujnik chyba działa albo bardzo wolno łapie. Długo ciemno i dopiero potem się podświetla po czasie

Opublikowano

wklep w dialerze * # * # 64663 # * # * następnie kliknij tam w 13 pozycję "czujnik oświetlenia" i zobacz czy wartości się zmieniają gdy zasłonisz czujnik palcem (zależnie od palca do ~5 lux :P) lub telefon przyłożysz do lampki jakiejś (mi pokazuje maksymalną wartość: 32767 lux)

Opublikowano

Właśnie w teście wszystko działa. To wygląda tak że pomimo automatycznego dostosowania, zawsze mam jasność taką jaka aktualnie jest na suwaku. Nie wiem totalnie o co może chodzić

Opublikowano

Jak dokładnie działa, a może mam uwalony?

Jak dam automatycznie to w sumie zmienia się na taki ile mam na pasku jak dam na pasku to jest tyle co na pasku. Nie zauważyłem by na automatycznym sie dostosowywał do oświetlenia :(

Kupowałem na IBG

Ok czujnik chyba działa albo bardzo wolno łapie. Długo ciemno i dopiero potem się podświetla po czasie

Pamiętaj, że przy wyborze automatycznego poziomu jasności ekranu, suwa też działa, tylko wówczas możesz nim ustawić minimalny poziom, do jakiego przygaśnie ekran. Jeśli ustawisz go na "maksa", to ekran nie będzie się ściemniał. Może to jest problem?

Opublikowano

Pamiętaj, że przy wyborze automatycznego poziomu jasności ekranu, suwa też działa, tylko wówczas możesz nim ustawić minimalny poziom, do jakiego przygaśnie ekran. Jeśli ustawisz go na "maksa", to ekran nie będzie się ściemniał. Może to jest problem?

Chyba już wiem jak to działa. Wyszedłem na dwór do słońca to ładnie od razu się rozświetlił, ale w domu jak np jasność mam ustawiona na najniższą na suwaku to tak zostaje. Widocznie w domu uznaje że tyle wystarczy. Jak przesunę sobie suwak do powiedzmy 1/4 to taką mam w domu. Widocznie zakresy przełączania są wyższe i w domu uznaje że nie trzeba podświetlac i zostawia to co jest.

Jest to możliwe?

Opublikowano (edytowane)

Tak. Na otwartej prze

Chyba już wiem jak to działa. Wyszedłem na dwór do słońca to ładnie od razu się rozświetlił, ale w domu jak np jasność mam ustawiona na najniższą na suwaku to tak zostaje. Widocznie w domu uznaje że tyle wystarczy. Jak przesunę sobie suwak do powiedzmy 1/4 to taką mam w domu. Widocznie zakresy przełączania są wyższe i w domu uznaje że nie trzeba podświetlac i zostawia to co jest.

Jest to możliwe?

Tak, na otwartej przestrzeni promienie słoneczne są "wyraźniejsze" i tam czujnik zawsze będzie reagował szybciej i lepiej. W pomieszczeniach, jeszcze w zależności od liczby okien, jest różna jasność. W dodatku w pomieszczeniach z reguły to światło odbite, słabsze.

Edytowane przez mrosi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...