Skocz do zawartości

Brak możliwości odblokowania telefonu przy zasłoniętej górnej części <czujnik zbliżeniowy?>

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość nietypowy problem związany z odblokowaniem telefonu. 

Kupiłem uchwyt na rower do smartfona. Jest on skonstruowany tak, że telefon znajduje się za folią, a górna część ekranu jest zasłonięta przez materiał. Po włożeniu telefonu i wybudzeniu go dwuklikiem od razu gaśnie, nie mogę wprowadzić kodu do odblokowania. Na 99% jest to spowodowanie działaniem jakiegoś czujnika, który nie wykrywa światła i powoduje wyłączenie ekranu (prawdopodobnie chodzi o czujnik zbliżeniowy). 

Czy jest jakiś sposób aby wyłączyć ten czujnik? Grzebałem w ustawieniach, niestety nic nie znalazłem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, fake4r napisał:

Ustawienia/ekran blokady/przypadkowe użycie - Odznacz tę opcję i zobacz wtedy.

niestety nie mam czegoś takiego :(

telefon POCO X3 Pro

Opublikowano

Dwuklikiem raczej nie odblokujesz przy zasłoniętej górnej części i chyba nie ma na to rady. Przyciskiem zasilania tak i powinno się dać wpisać kod lub hasło.

Opublikowano
12 godzin temu, FromWP napisał:

Dwuklikiem raczej nie odblokujesz przy zasłoniętej górnej części i chyba nie ma na to rady. Przyciskiem zasilania tak i powinno się dać wpisać kod lub hasło.

a może jakiś custom rom?

Problem właśnie w tym, że jak włożę telefon do futerału ciężko jest mi wcisnąć guzik. Dwuklikiem wybudzić i wpisać kod byłoby idealnie, no ale... szkoda, że takiej bzdety nie da się zrobić :(