Jump to content
  • 0

Redmi Note 11 Pro 5G 8/128

Gorus

Question

Dzień dobry,

nie wiem czy to dobry dział, ale od dłuższego czasu wyczekuję Note 11. Zależy mi na snapdragonie, dlatego wybór padł na wersję Pro 5G. Ponieważ od oficjalnej premiery w Polsce jakoś nic w tym temacie się nie dzieje, a jedyna możliwość zakupu tego modelu w PL jest tutaj ( https://allegro.pl/oferta/smartfon-xiaomi-redmi-note-11-pro-5g-8-128gb-nfc-11924713629?fromVariant=11928931283# ) chciałem zapytać czy ktoś może ma więcej informacji odnośnie tego sklepu, oraz czy np. w opisie nie ma błędu? Nie chciałbym kupić wersji 4/128 i to na procku helio. No i dziwne, że ten model tylko tu jest dostępny od ręki.

Pozdrawiam!

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

No właśnie też mi to nie pasowało bo na mi store nie ma tego modelu w ofercie... No to czekamy na 24 marca, mam nadzieję że w końcu się doczekam :)

Orientujecie się kiedy będzie rom eu do niego? 

• 0

Na razie trzeba ustalić, czy NFC będzie działać na globalnych urządzeniach (Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G), gdy zrobimy nasz ROM w oparciu o chiński ROM (który istnieje - w Chinach to Redmi Note 11E Pro). Implementacja NFC w wersji chińskiej różni się od tej z wersji globalnej, nie wiemy po prostu, czy będzie ono śmigać, czy nie. 

Gdy to zostanie wyjaśnione, ROM wyjdzie (mam nadzieję, że niedługo, ale to może jeszcze trochę potrwać - więc możliwe że najwcześniej w kwietniu, licząc czas na odblokowanie 168 godzin).

Edited by Kacper Skrzypek

• 0

Dzięki za wszystkie cenne informacje. Właśnie obczaiłem tego POCO i okazuje się że w poniedziałek i wtorek rusza całkiem niezła promocja. Parametrami wygląda że to są bliźniacze urządzenia (poco ma 256GB pamięci),czy warto rozważyć jednak tego Poco? Są jakieś różnice jeszcze? 

• 0

Nie, wielkich różnic nie ma. One dzielą oprogramowanie, więc siłą rzeczy różnic wielkich nie mogło być.

Sam się zastanawiam, czy kupić, bo mam jeszcze bon (z gry RN11), ale waham się, bo mój Mi 10T Lite jest jeszcze dobry... Jeśli nie złapię go w flash sale, to odpuszczę. Nie zastanawiałbym się nad nim, gdyby nie wyszedł w Chinach (czyli jest szansa na MIUI beta...).

• 0

Ale rozumiem że skłaniasz się ku RN11? Ja to tak bardziej sentymentalnie podchodzę (oprócz 9 miałem wszystkie nieparzyste note'y i nigdy się nie zawiodłem) no i nie ukrywam że liczę na Wasz soft bo nie wyobrażam sobie guglowskiego dialera i smsów.. Brałem jeszcze pod uwagę realme, jednak możecie się śmiać, ale wbrew pozorom często korzystam z irdy ;)

• 0

Przypadkiem zobaczyłem, że zarówno POCO X4 jak i RN11 Pro 5G, mają nagrywanie filmów tylko w full HD 30fps. Nawet RN7 może nagrywać w 60 klatkach. Czy to zostanie jakoś ulepszone czy nie ma co liczyć na lepsze parametry kamery?