master2007 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, Chce pod koniec tygodnia zamówić Xiaomi mi4 z ibuygou plus tylną klapkę drewno-podobną. Mam kilka pytań. Są wersje WCDMA i FDD-LTE nie znam sie za bardzo na częstotliwościach ale jak dobrze rozumiem jeżeli zamówie WCDMA z tego linku: http://www.ibuygou.com/p-black-xiaomi-mi4-snapdragon-801-quadcore-25ghz-3gb-ram-16gb-rom-wcmda-6833.html to nie będzie u nas w polsce problemów z zasięgiem czy internetem (kartę mam w Plusie)? Druga sprawa jak wygląda z cłem. Naczytałem się sporo o tym na forum i sam już nie wiem co myśleć. Chcę wziąść przesyłkę DHL-em płacać przez PayPal i jaka jest szansa że dowalą cło? Napisze po kupnie do sprzedawcy żeby zapakował jako gift. Pewnie zaraz spadnie na mnie grom że wszystko na forum itd Ale przeczytałem sporo i na prawde nie wiem co mam już o tym myśleć. Trzecia sprawa to czas dostawy. Jak wyczytałem będzie około 3-5 dni jak wszystko dobrze pójdzie tak? I ostatnie pytanie do użytkowników Mi4 z klapkami drewno-podobnymi, chodzi mi o jakość wykonania itd czy opłaca się wydąc to dwadzieścia pare dolarów na taką klapkę Bo na foto wygląda fajnie. Z góry dzięki za odpowiedź i nie rzucajcie piorunami na mnie
Nezumi Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Co do pierwszych kilku pytań to tak, z tego co się orientuje to nie ma żadnego problemu z zasięgami wszystkich sieci w Polsce. Cła nie ma... Na Smartfony cło = 0%, co innego VAT, jeżeli złapią paczkę to dowalą 23% VAT do dopłaty. Jeżeli bierzesz DHLem to zazwyczaj wszystko dochodzi w 3-5dni. 1
master2007 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 Co do pierwszych kilku pytań to tak, z tego co się orientuje to nie ma żadnego problemu z zasięgami wszystkich sieci w Polsce. Cła nie ma... Na Smartfony cło = 0%, co innego VAT, jeżeli złapią paczkę to dowalą 23% VAT do dopłaty. Jeżeli bierzesz DHLem to zazwyczaj wszystko dochodzi w 3-5dni. A no tak Vat sorki nie cło mój błąd. Czyli jak się uda to się uda dobrze rozumiem? A jak by mi jednak przyszło zapłacić VAT to w jakiej formie to mi przyjdzie i o ile sie wydłuża zamówienie telefonu?
Nezumi Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Z tego co wiem (sam jeszcze na VAT nie trafiłem) to przychodzi ci Mail od DHL, że paczka została zatrzymana i ma do opłacenia VAT, a potem już DHL jak do nich napiszesz sam Cię pokieruje... Wydaje mi się, że potrzebujesz tylko potwierdzenie zakupu z PayPal'a (wydruk z przelewu). VAT chyba opłacasz kurierowi przy odbiorze. Jak mówię, sam nigdy VATu nie miałem i to co wiem, to wiem tutaj z forum . Z tego co pamiętam to najgorzej jest z VATem, gdy paczka idzie przez Katowice Najwięcej osób na forum tam złapali
master2007 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Z tego co wiem (sam jeszcze na VAT nie trafiłem) to przychodzi ci Mail od DHL, że paczka została zatrzymana i ma do opłacenia VAT, a potem już DHL jak do nich napiszesz sam Cię pokieruje... Wydaje mi się, że potrzebujesz tylko potwierdzenie zakupu z PayPal'a (wydruk z przelewu). VAT chyba opłacasz kurierowi przy odbiorze. Jak mówię, sam nigdy VATu nie miałem i to co wiem, to wiem tutaj z forum . Z tego co pamiętam to najgorzej jest z VATem, gdy paczka idzie przez Katowice Najwięcej osób na forum tam złapali Mieszkam w wieluniu w województwie łódzkiem więc ciekawe którędy paczka pójdzie jak cos A ktoś wypowie się o tych klapchach? Edytowane 8 Lipca 2015 przez master2007
Ari93 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Co do plecków to tu masz chyba wszystko na ich temat, raptem 3 strony więc parę minut czytaniahttp://miuipolska.pl/forum/topic/4511-drewniane-plecy-do-mi4/ i ponoć jest to drewno a nie drewno-podobne tworzywo 1
master2007 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 Co do plecków to tu masz chyba wszystko na ich temat, raptem 3 strony więc parę minut czytaniahttp://miuipolska.pl/forum/topic/4511-drewniane-plecy-do-mi4/ i ponoć jest to drewno a nie drewno-podobne tworzywo Wielkie dzięki nie zauważyłem tego
master2007 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Opublikowano 13 Lipca 2015 Panowie a wersja: http://www.ibuygou.com/p-white-xiaomi-mi4-snapdragon-801-quadcore-25ghz-3gb-ram-16gb-rom-wcdma-6189.html będzie wszystko ok z zasięgiem i internetem?
Numb Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Na nasze sieci WCDMA lub FDD-LTE pasują, inne nie. WCDMA chodzi maks na HSPA+, a LTE jak sama nazwa mówi. 1
Rekomendowane odpowiedzi