EsceniusNalolo Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 Witam, mam problem z używaniem apki Sports tracker. Po wyłączeniu ekranu telefon (nowy Redmi 10 Pro) przestaje trackowac ślad gps. Włącza się dopiero po włączeniu ekranu pokazując trasę od momentu zatrzymania do ponownego włączenia w linii prostej co oczywiście nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Próbowałem blokować ekran ale w ustawieniach max. Opcja to i tak wyłączenie po 10 minutach. Można z tym coś zrobić ? Po tygodniu używania tej marki zaczynam tracić cierpliwość do Xiaomi...problem z Android Auto teraz z ST.
Netoper Opublikowano 12 Lutego 2022 Opublikowano 12 Lutego 2022 A samej aplikacji dałeś odpowiednie uprawnienia? Chodzi o baterię, pracę w tle, kłódka, i zapewne wyświetlanie na ekranie blokady , i ciort wie co ona jeszcze tam potrzebuje np wyświetlanie nad innymi aplikacjami itp.Do tego pewnie też w fonie potrzebne jest włączenie stałej lokalizacji.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
EsceniusNalolo Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Opublikowano 14 Lutego 2022 Udało się częściowo rozwiązać problem. Kłódka nic nie daje ale wyłączenie oszczędzania baterii już tak. Tzn. ekran gaśnie ale ślad się zapisuje.
brawo Opublikowano 14 Lutego 2022 Opublikowano 14 Lutego 2022 Wszystkie (poza systemowymi) aplikacje tego typu muszą mieć włączone zasilanie bez ograniczeń i autostart. Już dawno temu goggle zakomunikowało, że android będzie zabijać aplikacje działające w tle i korzystające z gps. Jeśli jest możliwość włączenie dostępu na stałe do gps, to też proponuję przyznać uprawnienie. Z reguły obecnie jest tylko w czasie korzystania z aplikacji.
EsceniusNalolo Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Opublikowano 14 Lutego 2022 Dzięki za info. Akurat w poprzednim telefonie tego problemu nie było. Ważne, że ślad się zapisuje.
Adam Błażejewski Opublikowano 14 Lutego 2022 Opublikowano 14 Lutego 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi