adams.cycling Opublikowano 29 Stycznia 2022 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Witam, telefon zakupilem sierpien/wrzesien, w sklepie... w polsce... z paragonem... ( nie bede wymienial nazwy sklepu.. ) po wysylce na serwis autoryzowany w polsce telefon wrocil z informacja, ze nie pochodzi z oficjalnej dystrybucji.... wiec zostalem z problemem... (juz raz telefon odsylalem do sklepu nic nie zrobili, wiec probuje sam cos zdzialac) format reset etc brak zmian opis problemu: sporadycznie telefon zlapie zasieg i siec, niestety wiekszosc czasu tak wyglada jak na zdjeciach... teraz zauwazylem ze przy stracie sygnalu jak wchodze na karte pojawia sie taki komunikat przy karcie sim/ustawienia apn. sprawdzajac stan sim nie pokazuje nr imei... (jak zgubi siec) nie mam pomyslu co moge zrobic, a telefon jak druga reka niezbedny w pracy... dodam ze dzieje sie tak niezaleznie czy uzywam dual sim (dwoch kart jednoczesnie) czy tylko jedna, probowalem w obu slotach, sprawdzalem karte w innym telefonie wszystko spoko, mimo wszystko wymienilem karte na nowa, brak poprawy.. probowalem inne karty od znajomych tak samo nie dzialaja w telefonie.... jakies sugestie ? Pozdrawiam, Adam
si3wc4 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zacznij od tej strony https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imeiJeśli okaże się, że rzeczywiście nie jest z polskiej dystrybucji to oddaj w sklepie na rękojmi z tytułu niezgodności towaru z umową a jak nie będą chcieli przyjąć to postrasz rzecznikiem praw konsumenta.Jeśli jednak okaże się, że przejdzie weryfikację poprawnie to odkąd na reklamację.Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
adams.cycling Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2022 Dzieki za odp, sprawdzilem na stronie ktora podales i jest to wersja global "Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version." bede dzwonil kolejny raz do sklepu i mam nadzieje ze cos mi sie uda zalatwic... jesli ktos bedzie mial jakis pomysl jestem otwarty Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi