Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

telefon zakupilem sierpien/wrzesien, w sklepie... w polsce... z paragonem... ( nie bede wymienial nazwy sklepu.. )

po wysylce na serwis autoryzowany w polsce telefon wrocil z informacja, ze nie pochodzi z oficjalnej dystrybucji.... wiec zostalem z problemem...

(juz raz telefon odsylalem do sklepu nic nie zrobili, wiec probuje sam cos zdzialac)

format reset etc brak zmian

opis problemu:

sporadycznie telefon zlapie zasieg i siec, niestety wiekszosc czasu tak wyglada jak na zdjeciach... teraz zauwazylem ze przy stracie sygnalu jak wchodze na karte pojawia sie taki komunikat przy karcie sim/ustawienia apn.

sprawdzajac stan sim nie pokazuje nr imei... (jak zgubi siec)

nie mam pomyslu co moge zrobic, a telefon jak druga reka niezbedny w pracy...

dodam ze dzieje sie tak niezaleznie czy uzywam dual sim (dwoch kart jednoczesnie) czy tylko jedna, probowalem w obu slotach, sprawdzalem karte w innym telefonie wszystko spoko, mimo wszystko wymienilem karte na nowa, brak poprawy.. probowalem inne karty od znajomych tak samo nie dzialaja w telefonie....

jakies sugestie ?

Pozdrawiam, Adam

271900281_763330281723099_9050752996634226749_n.jpg

271852542_702550844203194_232849898655588330_n.jpg

272006487_480670060432215_7847784800939056821_n.jpg

Opublikowano

Zacznij od tej strony https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei

Jeśli okaże się, że rzeczywiście nie jest z polskiej dystrybucji to oddaj w sklepie na rękojmi z tytułu niezgodności towaru z umową a jak nie będą chcieli przyjąć to postrasz rzecznikiem praw konsumenta.

Jeśli jednak okaże się, że przejdzie weryfikację poprawnie to odkąd na reklamację.

Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzieki za odp,

sprawdzilem na stronie ktora podales i jest to wersja global

"Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version."

bede dzwonil kolejny raz do sklepu i mam nadzieje ze cos mi sie uda zalatwic...

jesli ktos bedzie mial jakis pomysl jestem otwarty :)

Pozdr

• ZduneX25 zmienił(a) tytuł na Gubienie sieci Xiaomi Mi 11 Lite 5g