dzek69 Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Hej, Kupiłem RN 10 Pro, to mój trzeci Xiaomi, oczywiście z MIUI Polska, więc wcześniej przygotowałem się do odblokowania bootloadera, poczekałem tydzień, odblokowałem bootloader, wgrałem MIUI Polska (stabilny, bo innego nie ma) i... aż bije po oczach to jak animacje lagują/przeskakują w porównaniu do tego, co było - nadal na świeżym systemie. Reboot ani odczekanie chwili nic nie zmienia. Przed instalacją softu był tam MIUI 12, teraz jest 12.5 i nie wiem czy w tym szukać przyczyny problemów? Pamiętam parę miesięcy temu, że czytałem jakieś narzekania w tym temacie. Wgrywam zaraz Nova Launcher, bo najgorzej jest właśnie na pulpicie, może tyle sobie pomogę. Zauważyliście taką różnicę u siebie? Nie wiem czy przejmować się tym w ogóle czy olać, bo i tak zainstaluję zaraz na nim 40 aplikacji więc i tak nie mogę oczekiwać, że każda animacja będzie płynna i odpalenie każdego programu szybkie 🤷♂️ Być może wątek powinien leżeć gdzieś w "główniejszym" dziale o MIUI, jeżeli mod uzna za stosowne to proszę przenieść. Ja nie wiem czy problemy mogą być też związane z konkretnym modelem czy nie, więc dla pewności wrzuciłem tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts