Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Od miesiąca mam problem z telefonem Redmi 9. Telefon zaczął się zawieszać podczas grania, przeglądania internetu itp. Czasami sam się uruchamiał ponownie a czasami musiałem go uruchomić ręcznie. Pod koniec dnia już nawet nie chciał się włączyć - zawieszał się na ekranie ładowania ("Redmi, powered by android"). Telefon na gwarancji więc oddałem do sklepu. Wczoraj odebrałem telefon i okazuje się iż według serwisantów przyczyną zawieszania telefonu jest uszkodzony wyświetlacz:

Stwierdzono uszkodzenie wyświetlacza . Urządzenie odesłano bez podjęcia czynności serwisowych z uwagi na brak zgody na naprawę odpłatną.

Dokładniej mówiąc telefon jest lekko wygięty w łuk. Oczywiście usterka mechaniczna nie objęta gwarancją i chcą 220zł za wymianę. No więc dzisiaj kilka prób uruchomienia telefonu i w końcu zaskoczył. Wyświetlacz działa jak powinien, aplikacje działają ale na wszelki wypadek zrobiłem hard reset i pomogło tylko na chwilę. Znowu telefon się zawiesił i po wyłączeniu i próbie ponownego uruchomienia wisi na ekranie startowym. (Zdjęcie w załączeniu).

Ktoś ma jakieś pomysły? Czy rzeczywiście lekko wygięty ekran może wpływać na zawieszanie się telefonu?

1_Easy-Resize.com.jpg

2_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20211219_195326_Easy-Resize.com.jpg

Opublikowano

Samo wygięcie wyświetlacza nie powoduje takich problemów, jednak z wygięciem wyświetlacza zapewne powiązane jest też wygięcie się czy nawet uszkodzenie płyty głównej.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dosłownie w zeszłym tygodniu w MiCenter był dokładnie ten sam przypadek i podobne zdjęcia do dokumentacji. Wygięty Redmi 9 (podobnie) i restarty. Też odrzucony. Co prawda tu teza serwisu jest chyba błędna i to nie wyświetlacz jest wadliwy tylko płyta główna przez wygięcie.