Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy, może jesteście w stanie podać sposób na rozwiazanie mojego problemu, którym jest dodanie 2 zegarków jednocześnie do jednego konta w aplikacji zepp. 

Chodzi o to że chciał bym pozostawić w apce starego amazfita BIP którego używam od ok 18 miesięcy mam tam zapisane wszystkie treningi itd. i chciał bym dołożyć  z racji niedawnego zakupu do swojego konta w aplikacji nowego T-rex'a.

Docelowy zamysł jest taki aby w pracy korzystać z bipa a po pracy z T-rex'a poprostu podmieniać je na łaźni i z racji ciężkich warunków pracy nie zajeżdżać nowego watcha. Chciał bym też aby w aplikacji został zliczany, sumowany wynik dzienny z 2 urządzeń. 

Z tego co widziałem to nie ma możliwości mieć 2 dopiętych zegarków do 1 konta w zepp (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić) jest ktoś kto rozwiązał podobny problem? Może jakaś inna aplikacja dobrze współpracująca z amazfitami?

Opublikowano

Jak zauważałeś nie ma takiej możliwości i nikt tego nie rozwiązał. Możesz mieć sparowana kilka zegarków, ale główne wykresy pokażą dane tylko z tego, który jest obecnie aktywny.

Przykład:
Po pracy z BIP masz 3k kroków, aktywujesz T-Rexa w domu i od tego momentu zlicza dane od początku, wracasz to BIPa, znowu zlicza od zera. Owszem historia pokaże łączna liczbę kroków z obu zegarków, ale w dniu obecnym dane zawsze będą liczone od zera + dane typu PAI są tracone i tego nie odzyskasz.

Możesz mieć jeden zegarek w apce Zepp, drugi w apce Notify, ale nie ma mowy wtedy o łączeniu tych danych, natomiast oba zegarki będą działać jednocześnie.

Opublikowano

To już wolę zostać przy rozwiązaniu że BIP mam podłączony do starej apki "mi fit" a T-rex'a podłączę do zepp, szkoda że nikt jeszcze nie pomyślał o takim rozwiązaniu. Przecież niektórzy w zależności od dyscypliny sportu nieraz zmieniają opaski czy zegarki do treningów a do życia codziennego używają innych smartwatch'y  czy opasek.

Opublikowano

To jest zależne od podejścia samego Xiaomi, jeden sprzęt jedno miejsce w chmurze.
Nie ma sumowania danych z dwóch sprzętów.
Tu nie ma możliwości czegoś na zasadzie jak synchronizacja kontaktów czy fotek.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka