PoProstuKocur Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 Witajcie, mam ogromny problem ze swoim starym Xiaomi Redmi Note 6 Pro. Nie jestem w stanie go uruchomić. Po włączeniu zasilania poprzez naciśnięcie przycisku POWER pojawia się napis Redmi i nic poza tym się nie dzieje, taki napis widnieje tak długo aż sie bateria nie wyczerpie. Nie jestem też w stanie wywołać w telefonie opcji "wipe" ani "recovery". Po naciśnięciu jednoczesnym "Power" i "Volume -" telefon przechodzi w tryb FASTBOOT ale tutaj też ten ludzik z czerwoną gwiazdką na czapce cały czas widnieje na ekranie i nic się nie dzieje, tak długo się świeci obrazek z FASTBOOT póki się bateria nie wyczerpie. Próbowałem coś zrobić z nim z poziomu PC ale po podłączeniu telefonu komputer zauważa wprawdzie telefon ale mam wrażenie, że bardziej jako proces niż urządzenie. Nie mam możliwości resetu ani twardego ani fabrycznego, nie pokazuje mi takiej opcji. Próbowałem zainstalować Androida od nowa ale wystakuje błąd "flash xbl", co może oznaczać, jak wyczytałem, zablokowany botloader, który można odblokować tylko przez zalogowanie się na konto Mi. Konto mam ale żeby coś osiągnąć, musiałbym się na to konto zalogować z telefonu, który nie da się uruchomić i powstaje takie błędne koło. Ktoś ma jakąś radę? Do naprawy mi się go dawać średnio opłaca, zapewne zapłacę więcej niż cały telefon jest warty, ma on jednak dla mnie wartość sentymentalną i dlatego chciałbym go przywrócić "do życia". Proszę o radę i dziękuję z góry.
Rower górski Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 Tak, telefony czasem tak mają. Na początek spróbuj power i +volume jednocześnie podczas uruchamiania. Jeśli nic tym nie zdziałasz to wyślij do serwisu.
PoProstuKocur Opublikowano 17 Listopada 2021 Autor Opublikowano 17 Listopada 2021 Próbowałem, po nacisnięcie tej kombinacji po prostu pojawia sie Redmi i tak wisi napis. Co dziwne, nie mogę wyłaczyć telefonu, przy napisie Redmi, gdy przytrzymam przycisk zasilania, to gasnie i włącza ponownie
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Listopada 2021 Opublikowano 17 Listopada 2021 Niby można by spróbować wgrać oprogramowanie w trybie EDL, ale trzeba mieć autoryzowane konto Xiaomi do tego. Prawdopodobnie bez serwisu się nie obejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi