Krisgaj Opublikowano 13 Listopada 2021 Opublikowano 13 Listopada 2021 Dzień dobry, od kilkunastu tygodni mam dość często powracający kłopot- oto jego krótki opis: idę do garażu gdzie telefon traci zasięg, następnie wyjeżdżam z garażu,ale zasięg odzyskuje tylko karta prepaidowa T-Mobile,a abonamentowa ( dla mnie główna) karta T-Mobile potrafi pozostawać nieaktywna na 10-15 minut. Restart telefonu nie pomaga,po prostu po tym upływie czasu karta sama zaczyna działać... Oto działania jakie wykonałem ( bez jakiegokolwiek efektu): 1. Wymiana karty SIM 2. Zamiana kart w slotach 3. Aktywacja/deaktywacja użycia LTE do poprawy jakości rozmów 4. Aktywacja/deaktywacja Wifi calling 5. Rozmowa z konsultantem T-Mobile (" po naszej stronie wszystko działa prawidłowo") Podejrzewam, że kłopot związany jest jakoś z dual SIM,ale nie mam pomysłu,co robić dalej...Na razie też trochę przeraża mnie opcja atomowa,czyli reset do ustawień fabrycznych- zawsze coś tracę przy takich akcjach. A już nerwy to na pewno 😉 Telefon i aplikacje na bieżąco aktualizowane... Może macie jakieś rady, Koledzy? Pozdrawiam Krzysztof
Krisgaj Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2022 Dzień dobry, od kilkunastu tygodni mam dość często powracający kłopot- oto jego krótki opis: idę do garażu gdzie telefon traci zasięg, następnie wyjeżdżam z garażu,ale zasięg odzyskuje tylko karta prepaidowa T-Mobile,a abonamentowa ( dla mnie główna) karta T-Mobile potrafi pozostawać nieaktywna na 10-15 minut. Restart telefonu nie pomaga,po prostu po tym upływie czasu karta sama zaczyna działać... Oto działania jakie wykonałem ( bez jakiegokolwiek efektu): 1. Wymiana karty SIM 2. Zamiana kart w slotach 3. Aktywacja/deaktywacja użycia LTE do poprawy jakości rozmów 4. Aktywacja/deaktywacja Wifi calling 5. Rozmowa z konsultantem T-Mobile (" po naszej stronie wszystko działa prawidłowo") Podejrzewam, że kłopot związany jest jakoś z dual SIM,ale nie mam pomysłu,co robić dalej...Na razie też trochę przeraża mnie opcja atomowa,czyli reset do ustawień fabrycznych- zawsze coś tracę przy takich akcjach. A już nerwy to na pewno Telefon i aplikacje na bieżąco aktualizowane... Może macie jakieś rady, Koledzy? Pozdrawiam Krzysztof Wracam do tematu,bo nic się nie zmieniło... I to mimo świeżego upgrade'u do MIUI 13. Czy ktoś może pomóc w powyższej sprawie?Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu TapatalkaPS Reset do ustawień nic nie pomógłWysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
marcin19883 Opublikowano 25 Czerwca 2022 Opublikowano 25 Czerwca 2022 A próbowałeś korzystać z tylko karty sim abonamentowej z którą masz problem? Jak ona się samodzielnie zachowuje, bez tej drugiej?
Rekomendowane odpowiedzi