kolo33 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Siema. Ostatnio zakupiłem Mi Band i okazało się że nie mogę się podłączyć przez oryginalną aplikację Mi Fit i myślę sobie co jest - okazało się że ta podróbka ma swoją aplikację która się zwie - DayDay Band , rozłącza często i oczywiście sam sie nie chce połączyć muszę wejść w aplikacje, nie można ustawić żeby diodami pokazywało - tylko wibruje. Oczywiście na pudełku nie ma żadnych znaków od xiaomi, a nawet modelu nigdzie nie ma. Żeby było śmieszniej to pokaże wam jeszcze co mi odpisuje. Śmiech na sali po prostu! A tutaj macie sprzedawce. UWAGA OSZUST: http://www.aliexpress.com/store/1427375
Numb Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wystarczyło popatrzeć na komentarze, ma tylko 85% pozytywów i część to pozytywy z dopiskiem FAKE...
baku1991 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Nie wiem czemu się dałeś tak zrobić. Przecież to na pierwszy rzut oka jest oszust i nie musiałeś nikogo o tym informować bo to po prostu wiadomo. Na gearbest jest teraz za $13,79 i wiele razy było o tym pisane.
kolo33 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Już po sprawie, jak będę na PC to wam pokaże co napisał Oczywiście full refund. Aaaa no i oczywiście ten fake zostaje dla mnie, nawet ujdzie nie raz z niego korzystać do puki nie dostanę oryginała. Edit: Pierwszy raz taka sytuacja mnie spotkała, a przez internet kupuje dosyć często. Może to na Chiny trzeba tak uważać (BARDZIEJ? ;p ) A komentarze oczywiście sprawdzałem, tak samo ilość gwiazdek, wszystko było w miarę wtedy, kupowałem u sprzedawców którzy mieli bardziej gorszą opinie i było spoko, no ale w Polsce. A tutaj - jego tłumaczenie, oddanie kasy, "prezent" i jakże śmieszne 5 gwiazdek hahah : Edytowane 25 Czerwca 2015 przez kolo33
RanThall Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Czy oprócz zgłoszenia i open dispute coś więcej pisales temu cece wu?? tasama sytuację mam:)
Acid Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Aukcja jest usunięta? Bo nie mogę znaleźć gdzie ten sprzedawca oferuje MiBanda, tym bardziej, że kolega nie podał nam linka do aukcji. Może to na Chiny trzeba tak uważać (BARDZIEJ? ;p ) Oczywiście. To prosta logika: ciułasz każdy grosz i chcesz kupić coś najtaniej jak się da to musisz mieć świadomość, że im tańsza elektronika szczególnie na największym allegro Chin tym większa szansa na wał. Nie wiem za ile to kupiłeś ale musiało być bardzo tanio skoro odrzuciłeś znanych i pewnych sprzedawców z aliexpress.
kolo33 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Aukcja jest usunięta? Bo nie mogę znaleźć gdzie ten sprzedawca oferuje MiBanda, tym bardziej, że kolega nie podał nam linka do aukcji. Oczywiście. To prosta logika: ciułasz każdy grosz i chcesz kupić coś najtaniej jak się da to musisz mieć świadomość, że im tańsza elektronika szczególnie na największym allegro Chin tym większa szansa na wał. Nie wiem za ile to kupiłeś ale musiało być bardzo tanio skoro odrzuciłeś znanych i pewnych sprzedawców z aliexpress. Usunięta już. Wcale nie był taki tani, teraz taniej zamówiłem skoro mam refund. Wziąłem od niego bo opinie nie miał wtedy złej i miał przy okazji inny kolor opaski w gratisie. Mam nadzieję że ten fake jest takiej samej wielkości i będzie pasować ta opaska ;p Czy oprócz zgłoszenia i open dispute coś więcej pisales temu cece wu?? tasama sytuację mam:) Trochę mu naprzeklinałem i powyzywałem od debili A no i zrobiłem zdjęcie z aplikacji, z instrukcji obsługi że tam pisze DayDay Band , jeszcze wysłałem mu zdjęcie jak powinien wyglądać tył pudełka tkz. nie ma tej naklejki ten fake. Ostatnio też pisał że sam został zrobiony w balona bo ten gościu od kogo kupował słał bezpośrednio do klientów a nie do niego i on tego nie sprawdzał. Może to mydlenie oczu ale mniejsza o to skoro full refund i nie muszę tego odsyłać Edytowane 26 Czerwca 2015 przez kolo33
RanThall Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 http://www.aliexpress.com/snapshot/6715506401.html?orderId=67662087491337 tyle zostało z aukcji. ten sam tekst do mnie puścił ze "This is oversea version, sir, we offer OEM service to xiaqomi company, core and band is original, and app is customized by our company, if you do not like it, please send it back to us, then i will make full refund to you." zobaczymy co zrobi jutro. czekam na full refound. i albo z Polski na fakture wezmę albo od zaufanych z Ali. a cena byłą $18 - wiec nie tanio.
baku1991 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 No to ja nie rozumiem zakupu podróbki za $18. Ten gość ma tak mało opinii, żer na kilometr śmierdzi wałem. Za gearbest jest za $13,79 oryginał.
RanThall Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 dla mnie był to pierwszy zakup .. ze tak ujme na pałe. nastepne zakupy ... w porzadku sprawdzane i przyszły i działają "ok, maybe i send you the mistake item, How do you think of i refund you USD 10? "
baku1991 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Full refund tylko i wyłącznie. Jak się nie zgodzi to po kilku próbach to escalate dispute. Na aliexpress jest zakaz sprzedawania podróbek.
kolo33 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2015 No to ja nie rozumiem zakupu podróbki za $18. Ten gość ma tak mało opinii, żer na kilometr śmierdzi wałem. Za gearbest jest za $13,79 oryginał. Wtedy nie było za tyle ;p Myślę że temat można już zamknąć, każdy się pośmiał i za pewne ktoś oprócz mnie wziął jakąś lekcje z tego. Pozdrawiam wszystkich 1
Rekomendowane odpowiedzi