matekkuba Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 Dzień dobry, jakiś miesiąc temu kupiłem na Amazonie (po zwrocie) MI10t. Niespecjalnie miałem okazję przetestować telefon do ostatniego tygodnia. Właściwie to moja druga połówka ma się z nim zaprzyjaźnić i póki co znaleźliśmy następujące problemy: - nie mogę ustawić Face ID - przy próbie wyłapania facjaty albo widzę szare tło, albo po sekundzie obraz się zawiesza; - aplikacje się wyłączają (bez błędu): My Cafe, Family Island, - aplikacja SODA (chciałem przetestować przedni aparat) wyłącza się, jeśli dostanie uprawnienia aparatu - jeśli jej je odbiorę, mogę normalnie przeglądać opcje, filtry etc. Wersja softu: 12.5.5.0 RJDEUXM; 6GB/128GB Udało mi się w Media Expert dorwać telefon z MIUI 12 (12.0.18 chyba) i tam przynajmniej rozpoznawanie twarzy działało. Moja prośba do was - czy jeśli ktoś ma tę wersję (12.5.5.0 EEA), czy moglibyście przetestować FaceID i aplikacje, o których wspomniałem? Do jutra mogę zdechlaka odesłać do Amazonu, a wolałbym tego nie robić. Z góry dziękuję za pomoc!
Klr272 Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 Na wersji 12.5.6.0 faceid i aplikacje działają bez problemu
matekkuba Opublikowano 7 Października 2021 Autor Opublikowano 7 Października 2021 @Klr272, dzięki; właśnie próbuję zmusić telefon do pobrania tej aktualizacji (region: Szwajcaria), ale jak na złość jej nie widzi. Bootloader czeka na odblokowanie...
magg Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) 2 godziny temu, matekkuba napisał: @Klr272, dzięki; właśnie próbuję zmusić telefon do pobrania tej aktualizacji (region: Szwajcaria), ale jak na złość jej nie widzi. Bootloader czeka na odblokowanie... 12.5.6.0 jest tylko dla testerów i zmiana na Szwajcarię Hiszpanie indie czy Czechy nic nie da. Na 12.5.5.0 wszystko działa. Wyczyść telefon daj mu hard resa, 5 razy wyczyść w recovery. Ściągnij PELNA paczke ponad 3 GB i zainstaluj ja ręcznie z poziomu telefonu. Kolejny raz format i wipe z 5 razy i voila. Powinno działać. Opisanych problemów nie mam. Edytowane 7 Października 2021 przez magg
Klr272 Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 Trzeba wysłać zgłoszenie i po kilku dniach dostaje się zgodę na 12.5.6.0.
matekkuba Opublikowano 7 Października 2021 Autor Opublikowano 7 Października 2021 Udało mi się wrzucić 12.5.6 ale problem nie ustąpił. Telefon oddaję, niech się Amazon męczy. Dzięki za pomoc.
magg Opublikowano 7 Października 2021 Opublikowano 7 Października 2021 9 godzin temu, Klr272 napisał: Trzeba wysłać zgłoszenie i po kilku dniach dostaje się zgodę na 12.5.6.0. Gdzie się mogę zgłosić?
Klr272 Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 (edytowane) 10 godzin temu, matekkuba napisał: Udało mi się wrzucić 12.5.6 ale problem nie ustąpił. Telefon oddaję, niech się Amazon męczy. Dzięki za pomoc. Jak masz możliwość to odeslij go. W Polsce też w dobrych pieniądzach możesz kupić fabrycznie nowy. Który będzie na 100 procent sprawny... 6 godzin temu, magg napisał: Gdzie się mogę zgłosić? Np tutaj: https://c.mi.com/global/post/17376/ Wejdź na tą stronę przeczytaj instrukcję i wypełnij ankietę. Po kilku dniach powinieneś dostać zgodę na instalację.jezeli nie to wypełnij jeszcze raz. Wszedłem na stronę i chyba wstrzymali rejestrację dla nowych. Edytowane 8 Października 2021 przez Klr272
magg Opublikowano 8 Października 2021 Opublikowano 8 Października 2021 3 godziny temu, Klr272 napisał: Jak masz możliwość to odeslij go. W Polsce też w dobrych pieniądzach możesz kupić fabrycznie nowy. Który będzie na 100 procent sprawny... Np tutaj: https://c.mi.com/global/post/17376/ Wejdź na tą stronę przeczytaj instrukcję i wypełnij ankietę. Po kilku dniach powinieneś dostać zgodę na instalację.jezeli nie to wypełnij jeszcze raz. Wszedłem na stronę i chyba wstrzymali rejestrację dla nowych. Dwa razy składałem. Jest błąd podczas składania chcą by zaznaczyć tel Xiaomi i redmi pomimo, iż go nie posiadam. Nie wybranie redmi nie pozwana na dokończenie rejestracji. Bez powodzenia, nadal nie mam dostępu. BTW udzielam się na telegramie dot apollo I tam też bez powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi