Jump to content

500 km na blacie

Zubek1990
 Share

Recommended Posts

Witam . Moja hulajka dozyla praktycznie przejechanych 500km , wiec mam do was pytanie czy jest sens podejmowac jakis wiekszy serwis?? (Rozbieranie smarowanie wymiana elementow ??) .

ogolnie nie robie dziennie jakichs wielkich odcinkow , +/- 10km 

Moja droga to w 70% plaskie nowe sciezki rowerowe a reszta to chodniki i deptaki w centrum(tutaj trzesie jak w parku rozrywki ) .

Moze jakas porada co mam juz szukac do zamowienia w razie „W” jakie elementy lubia sie posypac jako pierwsze ?? . Milego dnia :)

6 godzin temu, Battery_Saver napisał:

tak jak napisał kolega, jeśli nic się nie dzieje, to jedyne co to sprawdź śruby czy nie wymagają dokręcenia oraz sprawdź klocki hamulcowe, ale po 500km to pewnie będą jak nowe

Wlasnie te szczeki musze wymienic na te ktore polecacie 2 tloczkowe . Czesto jezdzac przez miasto musze chamowac , ludzie nie potrafia dostosowac aie i nie chodzic po sciezce rowerowej 😵💫. Ostatnio podciagnolem minimalnie linke aby hamulec bral lepiej ale od wczoraj zauwazylem spadek sily hamowania , po za tym tarcza wygina sie w jedna strone , wiec trzeba jak najszybciej wymienic ta prowizorke 😂