Zubek1990 Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 Witam . Moja hulajka dozyla praktycznie przejechanych 500km , wiec mam do was pytanie czy jest sens podejmowac jakis wiekszy serwis?? (Rozbieranie smarowanie wymiana elementow ??) . ogolnie nie robie dziennie jakichs wielkich odcinkow , +/- 10km Moja droga to w 70% plaskie nowe sciezki rowerowe a reszta to chodniki i deptaki w centrum(tutaj trzesie jak w parku rozrywki ) . Moze jakas porada co mam juz szukac do zamowienia w razie „W” jakie elementy lubia sie posypac jako pierwsze ?? . Milego dnia Link to comment Share on other sites More sharing options...
L_u_k_e_1_0_2 Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 jak coś się dzieje nie tak to bym się martwił, inaczej to tylko konserwacja - standardowo (ciśnienie itp.), i jeździł, jeździł i jeszcze raz jeździł - skoro wszystko ok' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 tak jak napisał kolega, jeśli nic się nie dzieje, to jedyne co to sprawdź śruby czy nie wymagają dokręcenia oraz sprawdź klocki hamulcowe, ale po 500km to pewnie będą jak nowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zubek1990 Posted September 16, 2021 Author Share Posted September 16, 2021 6 godzin temu, Battery_Saver napisał: tak jak napisał kolega, jeśli nic się nie dzieje, to jedyne co to sprawdź śruby czy nie wymagają dokręcenia oraz sprawdź klocki hamulcowe, ale po 500km to pewnie będą jak nowe Wlasnie te szczeki musze wymienic na te ktore polecacie 2 tloczkowe . Czesto jezdzac przez miasto musze chamowac , ludzie nie potrafia dostosowac aie i nie chodzic po sciezce rowerowej 😵💫. Ostatnio podciagnolem minimalnie linke aby hamulec bral lepiej ale od wczoraj zauwazylem spadek sily hamowania , po za tym tarcza wygina sie w jedna strone , wiec trzeba jak najszybciej wymienic ta prowizorke 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts