Skocz do zawartości

Jak naprawić niedziałający czytnik linii papilarnych w Mi 10 po wymianie ekranu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowe modele telefonów Xiaomi np. Mi 10 lub POCO F2 PRO mają programowalne z płytą główną czytniki ekranowe. W przypadku rozbitego ekranu nie wystarczy już sama jego wymiana. Należy skalibrować ponownie czytnik linii papilarnych, aby móc dalej korzystać z odcisków palców do odblokowania ekranu lub autoryzacji aplikacji.

Czy po wymianie ekranu AMOLED w lokalnym serwisie nie działa czytnik linii papilarnych?

IMG_20210910_093713-928x1024.jpg

Nie wszystkie serwisy mają dostęp do profesjonalnego kalibratora ekranów jakim dysponuje serwis MiCenter. Sama wymiana ekranu nawet na oryginalny z ramką nie gwarantuje w pełni działającego czytnika linii papilarnych. Nowy ekran posiada nowe ID wbudowanego czytnika, które należy powiązać z systemem przez odpowiednią kalibrację.

Jeśli wymieniliście Państwo ekrany AMOLED w innych serwisach i nie działa czytnik ekranowy to jest szansa, że my go skalibrujemy poprawnie. Wymogiem jest prawidłowy montaż ekranu przez serwis i oryginalna jakość części użytej do naprawy.

Zachęcamy także serwisy GSM do kontaktu z nami celem przesłania urządzenia do nas na wykonanie kalibracji ekranu.

Artykuł Jak naprawić niedziałający czytnik linii papilarnych w Mi 10 po wymianie ekranu? pochodzi z serwisu MiCenter.pl.