Skocz do zawartości

Po instalacji MIUI Polska telefon uporczywie wchodzi w tryb recovery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odblokowałem Poco X3 NFC i wg instrukcji wczytałem nowy ROM wzięty ze strony MIUI POlska. Niestety po aktualizacji system nie uruchamia się lecz ładuje się tryb recovery. Próbowałem zastąpić ROM innymi wersjami, starszymi, 12.0 i 12.2. Zawsze to samo. Po zainstalowaniu telefon wstaje w trybie recovery i system nie chce się uruchomić. Czyściłem, wipe, ustawiałem różne opcje w TWRP. Mało tego wypróbowałem 3 różne TWRP dla Poco X3 NFC, bo 3 różne były dostępne i wszystkie one prowadzą zawsze do tego samego efektu, czyli po załadowaniu nowego ROMu telefon nie uruchamia systemu. Tylko ROM indonezyjski pozwala normalnie załadować system i telefon się uruchamia z systemem. Ponowna próba załadowania romu MIUI Polska prowadzi ponownie do uporczywego recovery bez możliwości załadowania systemu. Błagam POMOCY. Nie chcę indonezyjskiego romu, a zależy mi na nagrywaniu rozmów telefonicznych. Tylko global indonezyjski oraz miui polska daje możliwość nagrywania i obsługi google play. Chciałbym MIUI Polska, ale co zrobić, żeby się system załadował, a nie zapętlał w recovery?

Edytowane przez aquarius5
usupełnienie
Opublikowano

Nie robiłem format data. Dopiero jak nie ładował systemu, to robiłem różne czyszczenia w poziomu recovery, stąd to, co napisałem Wipe. Nie wiem, czy tam było też Format Data, ale chyba nie, bo wszystkie opcie czyszczenia robiłem, jakie były dostępne.