Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od dwóch dni jestem użytkownikiem modelu Note 10 Pro i cały czas testuję ten telefon. To, co zdążyłem zauważyć, to m.in. wyraźnie cichy głos moich telefonicznych rozmówców. Czy ktoś z Was również ma ten problem? W trybie głośnomówiącym głośność jest raczej w porządku, natomiast w trybie standardowym, muszę się dość mocno wsłuchiwać w głos rozmówcy. Głośność fabrycznych dzwonków, muzyki czy głosu na YouTube jest ok. Rozmowy głosowe to dla mnie jedna z najważniejszych funkcji w telefonie, dlatego nie kryję poirytowania tym zjawiskiem.

Na stronie: https://pl.gizchina.it/2021/08/miui-12-5-12-bug-xiaomi-redmi-poco/ znalazłem taki wpis:

"11 / 08 / 21 - Kilka raportów mówi o tym, jak Redmi Note 10 Pro ma problemy z mikrofonem podczas rozmów telefonicznych, zwłaszcza w trybie głośnomówiącym, ponieważ czyjś głos jest zbyt cichy. Problem byłby związany z najnowszymi wersjami MIUI 12.5: zespół MIUI jest tego świadomy i pracuje nad tym."

Wygląda więc na to, że coś jest na rzeczy. Niestety, nie pamiętam, jaka była głośność przed aktualizacją do 12.5.

Podzielcie się, proszę, swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Z góry dzięki!