Skocz do zawartości

Problem z szybko gasnącym ekranem oraz WSM [Note 3g MIUI v5]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem pewien denerwujący mnie problem, na 3 wersjach MIUI v5 tak samo jest (40.0, 39.0 38.0) mianowicie:

Mimo że mam ustawione zgaszanie ekranu na 30 sekund/minutę to ekran potrafi zgasnąć np. po 15/10 sekundach.

Wyprzedzę i wspomnę o czujniku: czujnik jest czysty, nie ma szans na mikro paprocha czy cokolwiek, czyściłem patyczkiem do uszu nasączonego lekko alko.

Niby mam założone szkło hartowane (NILLKIN), jest na 1000% założone poprawnie, jednak wykluczam winę spowodowane szkłem - na stockowe MIUI które było wgrane przez chińczyków po założeniu szkła używałem kilka dni i było spoko. Jakieś porady?

btw. WSM - za chiny nie potrafię zrobić by działało poprawnie. Po instalacji nie ma żadnych plików .jex w system/framework.

Po wgraniu modułu Paid Themes czy wariacji tego modułu zależało mi na ustawieniu czcionki (Roboto Condensed) po około 1-2h telefon restartuje się, można odblokować ekran, przewinąć strony na pulpicie i znowu restart, i tak z 10 razy. Po tym ustawia się standardowy motyw Xiaomi i koniec.

Zależy mi na zmianie czcionki i nie wiem jak to ugryźć, pomoże ktoś?

Z góry dzięki.

Opublikowano

U brata na Redmi 1 robiłem dziś WSM+Paid Themes i ustawiłem czcionkę w .mtz (w ogóle nie wiem skąd ją mam, że sama czcionka jako motyw znalazłem) ale u niego działa jak należy.

Jeżeli Xposed + 1 moduł (Fonter) nie skraszują mi fona to będzie spoko, na LG F60 własnie ustawiłem i jest ok.

No ale już mniejsza o te WSM, bardziej mnie wkurza to, że ekran gaśnie często po 5 sekundach nieużywania, mimo że ustawione jest 30 sekund lub 1 minuta... A nie chcę ustawiać opcji "nie usypiaj".

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...