Jump to content

Gdzie kupić baterię?

SliniakS

Recommended Posts

Witam. Po reanimacji softu chciałbym kupić baterię, tylko nie wiem gdzie. Patrzyłem na allegro i coś takiego znalazłem: https://allegro.pl/oferta/nowa-oryg-bateria-xiaomi-bm46-xiaomi-redmi-note-3-10838132662
Zastanawiałem się też nad tym: https://allegro.pl/oferta/bateria-bm46-do-xiaomi-redmi-note-3-narzedzia-10747547164
Nie wiem która będzie lepsza. Może wy macie coś do polecnia.

Ja szukałem ostatnio baterii do mi5, ten sam czas produkcji telefonu, kupuj obojętnie co i tak to wszystko zamienniki, najlepiej oczywiście oryginał z padniętego telefonu, ale nie wiem czy znajdziesz taki.

32 minuty temu, ZduneX25 napisał:

Ja szukałem ostatnio baterii do mi5, ten sam czas produkcji telefonu, kupuj obojętnie co i tak to wszystko zamienniki, najlepiej oczywiście oryginał z padniętego telefonu, ale nie wiem czy znajdziesz taki.

No to chyba się skuszę na Green Cella

4 godziny temu, ZduneX25 napisał:

Czekaj, to szukaj takiej, która ma chociaż takie same dane jak oryginał:

image.png

Kurczę, zamówiłem już GC... Zobaczy się co to będzie jak nie będzie działało tak jak ma działać po prostu odeśle to i zamówię inne.

1 godzinę temu, ZduneX25 napisał:

Działać będzie tylko nie wiem jaki wypływ na sam układ ładowania po dłuższym czasie będzie. Plus taki, że chociaż te wartości ma niższe - nie wyższe.

W sensie że telefon może się uszkodzić?

5 minut temu, ZduneX25 napisał:

No tak, jakaś bardzo lipna bateria może uszkodzić "system ładowania" na płycie głównej.

Czytałem opinie ludzi i w sumie nie ma tragedii. No zobaczę co to będzie, może od razu zwrot zrobię.

Możesz odesłać za niezgodność z opisem :P Podłącz i kontroluj temperatury, każdy telefon ma płytę główna w górnej części, więc tam macaj telefon podczas mocniejszego użytkowania czy nie grzeje się z mocno.