koperkowy Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Witajcie, Mam spory problem z przejściem na miui v6. Bez problemu zaktualizowałem telefon do ostatniej wersji rozwojowej v5 40.0, ale kiedy próbuje przejść na v6, to cały czas wywala mi failed. Próbowałem altualizacji przez updater w telefonie jak i bezpośrednio przez recovery twrp. Za każdym razem muszę przywrócić v5 z backupa, bo v6 nie startuje. Próbowałem aktualizacji po resecie fabrycznym, co też noe przyniosło skutku. Dołązam zdjęcie błędów po próbach aktualizacji. Jakieś sugestie z Waszej strony? Edytowane 7 Czerwca 2015 przez koperkowy
Numb Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Sugestia: zmiana recovery na stock lub nowsze twrp.
koperkowy Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 Mogę prosić o jakiś link do stock recovery? Nie chce jakiegoś badziewia znaleźć.
koperkowy Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Są w paczce, to fakt ale nie w rozszerzeniu img. wiec nie wiem jak to zainstalować. Bo z img to przez mobileuncle, a tego to nie wiem ;/ Edytowane 7 Czerwca 2015 przez koperkowy
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Są IMG w paczkach fastboot. Ale masz MTK więc pewnie znajdziesz recovery w romie do Spflash tool. Inna możliwość to sprawdzić w twrp czy ma zabezpieczenie przeciw napisaniu recovery i jeśli tak to wyłączyć i rom zainstalować normalnie przez Updater. Jeszcze inna możliwość to instalacja MIUI na czysto przez Spflash i wtedy już normalne aktualizacje przez Updater bez zabawy w twrp. Wysłane z MI Note Pro
Damian799 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 https://mega.co.nz/#!rs4D0Sxb!ijoU3HjebeBCsEw52vUUF2WcjAnuScDVUevQoDtY8zA wgraj to i zaktualizuj przez program aktualizacje i pójdzie bez problemu
koperkowy Opublikowano 7 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ogarnąłem już temat poprzez zainstalowanie najnowszego TWRP 2.8.6.0, na tej wersji bez problemu zainstalowało się MIUI V6. Niemniej jednak, wielkie dzięki za pomoc
zdun23 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Mam podobny problem, ale u mnie zainstalowanie twrp 2.8.6.0 nie pomaga. Dowiedziałem się, że chodzi o niezgodną nazwę telefonu z romem. Rom jest zrobiony pod telefon o nazwie "lcsh92_wet_jb9", a u mnie coś się skopało, i podczas instalacji któregoś z romów nazwa zmieniła się na "MTK". Telefon na pewno jest oryginalny, już wcześniej działał pod miui v6, kupiony na ibuygou.com. Wie ktoś, jak mogę zmienić nazwę z powrotem na prawidłową?
zdun23 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Właśnie nie, w build.prop była dobra nazwa. Doszedł mi jeszcze problem z tym, że mobileuncle niezbyt chciał zmienić recovery z mirecovery na twrp, ale po którejś próbie wgrał cwm, a z cwm przeszedłem zipem na twrp też 2.8.6.0, ale jakieś inne, bo zajmujące więcej miejsca, i na nim już poszło. Teraz jedyny problem, jaki mi pozostał, to to, że nie chce ruszyć aktualizacja z 5.6.4 na 5.6.11, ale to już mogę przeboleć
Acid Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 A skąd mam wiedzieć? Ja się w Redmi nie bawię. Wysłane z MI Note Pro
Acid Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Małe żółte łapki. Wysłane z MI Note Pro 1
Rekomendowane odpowiedzi