Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam spory problem z przejściem na miui v6. Bez problemu zaktualizowałem telefon do ostatniej wersji rozwojowej v5 40.0, ale kiedy próbuje przejść na v6, to cały czas wywala mi failed. Próbowałem altualizacji przez updater w telefonie jak i bezpośrednio przez recovery twrp. Za każdym razem muszę przywrócić v5 z backupa, bo v6 nie startuje. Próbowałem aktualizacji po resecie fabrycznym, co też noe przyniosło skutku. Dołązam zdjęcie błędów po próbach aktualizacji. Jakieś sugestie z Waszej strony? ;)

post-1807-0-37186400-1433673172_thumb.jp

Edytowane przez koperkowy
Opublikowano (edytowane)

Są w paczce, to fakt ale nie w rozszerzeniu img. wiec nie wiem jak to zainstalować. Bo z img to przez mobileuncle, a tego to nie wiem ;/

post-1807-0-00933900-1433673946_thumb.jp

Edytowane przez koperkowy
Opublikowano

Są IMG w paczkach fastboot. Ale masz MTK więc pewnie znajdziesz recovery w romie do Spflash tool.

Inna możliwość to sprawdzić w twrp czy ma zabezpieczenie przeciw napisaniu recovery i jeśli tak to wyłączyć i rom zainstalować normalnie przez Updater.

Jeszcze inna możliwość to instalacja MIUI na czysto przez Spflash i wtedy już normalne aktualizacje przez Updater bez zabawy w twrp.

Wysłane z MI Note Pro

Opublikowano

Ogarnąłem już temat poprzez zainstalowanie najnowszego TWRP 2.8.6.0, na tej wersji bez problemu zainstalowało się MIUI V6. Niemniej jednak, wielkie dzięki za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem, ale u mnie zainstalowanie twrp 2.8.6.0 nie pomaga. Dowiedziałem się, że chodzi o niezgodną nazwę telefonu z romem. Rom jest zrobiony pod telefon o nazwie "lcsh92_wet_jb9", a u mnie coś się skopało, i podczas instalacji któregoś z romów nazwa zmieniła się na "MTK". Telefon na pewno jest oryginalny, już wcześniej działał pod miui v6, kupiony na ibuygou.com. Wie ktoś, jak mogę zmienić nazwę z powrotem na prawidłową?

Opublikowano

Właśnie nie, w build.prop była dobra nazwa.

Doszedł mi jeszcze problem z tym, że mobileuncle niezbyt chciał zmienić recovery z mirecovery na twrp, ale po którejś próbie wgrał cwm, a z cwm przeszedłem zipem na twrp też 2.8.6.0, ale jakieś inne, bo zajmujące więcej miejsca, i na nim już poszło.

Teraz jedyny problem, jaki mi pozostał, to to, że nie chce ruszyć aktualizacja z 5.6.4 na 5.6.11, ale to już mogę przeboleć ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...