Serwisant11234 Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 Witam, Napotkał mnie ostatnio problem z Xiaomi Mi A3, a mianowicie nie można się do mnie dodzwonić (połączenie jest od razu zakańczane lub powiadamia że użytkownik jest poza zasięgiem. Natomiast na moim telefonie nie wyświetla się żadne informacja że ktoś do mnie dzwoni. Przychodzi dopiero po czasie sms że mam nieodebrane połączenie. Próbowałem też położyć wadliwy telefon obok telefonu z którego dzwoniłem i było tak samo. Wymieniałem kartę sim, wymieniłem oprogramowanie i nic. Postanowiłem wymienić płytkę ładowania i przewód antenowy - niestety problem nie zniknął. Czy ktoś ma pomysł od czego może tak się dziać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 Nie można się dodzwonić do ciebie, a czy z tego wadliwego telefonu ty możesz zadzwonić? Czy rozmowa odbywa się po 2g, 3g, 4g? Co znaczy że wymieniłeś oprogramowanie? Reset czy flash roku Fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serwisant11234 Posted June 18, 2021 Author Share Posted June 18, 2021 Ja mogę zadzwonić i nie ma problemu "Czy rozmowa odbywa się po 2g, 3g, 4g?" Trochę wstyd się przyznać ale wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Telefon non stop jest na WiFi. Jak teraz sprawdziłem okazuje się że telefon działa cały czas na sieci EDGE i nie chce się przełączyć na LTE. Wymuszenie LTE w menu serwisowym *#*#4636#*#* całkowicie wyłącza sieć. Dzieje się tak na obu slotach. "Co znaczy że wymieniłeś oprogramowanie? Reset czy flash roku Fastboot?" Oprogramowanie wymieniłem za pomocą programu MiPhoneAssistant,. Niestety mam zablokowany Bootloader więc opcja miFlash odpada. Czy może być to wina złącza na karty sim? Skoro wymiana płytki ładowania oraz kabla antenowego nie pomogła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w.swierk Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 (edited) Dla Polski masz mieć GSM/wcdma/LTE (PRL) czyli 2g/3g/4g Jeżeli ty możesz dzwonić to karta SIM jest czytana prawidłowo. Mi phone assistant- nie znam. Ja mogę oko masz coś namieszane w oprogramowaniu. Edited June 18, 2021 by w.swierk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serwisant11234 Posted June 23, 2021 Author Share Posted June 23, 2021 Dla Polski masz mieć GSM/wcdma/LTE (PRL) czyli 2g/3g/4g Tak mam ustawione. Problem pojawiał się przed wymianą oprogramowania. Po wymianie niestety problem nie zniknął. Jeżeli jest coś namieszane w oprogramowaniu to jak poprawnie wymienić oprogramowanie. Nadmienię że mam zablokowany bootloader, i nie posiadam autoryzowanego konta xiaomi. Z tego co już wyczytałem do wymiany systemu przez miflash potrzebne jest autoryzowane konto do wymiany w trybie edl bądź odblokowany bootloader do wymiany w trybie fastboot (nie jestem do końca pewien czy w trybie fastboot nie jest potrzebne również autoryzowane konto). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts