Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zaczęły mi się dziwne sprawy dziać w telefonie. Nie mogę otworzyć dokumentów, załączników. Nie mogę wysłać dokumentu do drukarki. Nie mogę załączyć plików zdjęć do E-mail. Komunikat : "nie można załączyć załącznik... "

Prawdopodobnie winowajcą jest ta apka co na zdjęciach w załączniku. To chyba jakaś fabryczna apka (ale to nie menedzer plików Xiaomi), nie mogę znaleźć jej w aplikacjach aby ją jakoś zmodyfikować lub usunąć, nadać prawa lub zmienić jej domyślność. Ma

ktoś jakieś sugestie?

PS. A tu przez tapatalk mogę załączyć zdjęcia (nie rozumiem )

Mam nadzieję że nie będę musiał robić factory.

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Fakt niby załącza a po jakimś czasie znowu komunikat wysyłanie nie udane. Mogę jedynie opisać jak wygląda apk na przykładzie: gdy chce dołączyc załącznik to w tym momencie naciskam na dole przycisk kwadratu, żeby zobaczyć jaka apka odpowiada za to załączanie (choć i tak nie wiem jak się dokładnie nazywa) to wygląda jak biały Skoroszyt na niebieskim tle kwadratowym o nazwie: "pliki".

Opublikowano

Znajdziesz apkę "pliki" jak zaznaczysz pokazywanie aplikacji systemowych (masz je ukryte). Tylko u mnie ona nie ma żadnych przyznanych, ani zabranych uprawnień, a wszystko działa. 

Opublikowano

Znalazłem i faktycznie nie mógłem nic zrobić z tą apką pliki. Zrobiłem jednak fabryczne ustawienia i teraz wszystko działa. A jedna ciekawostka, że po ostatnich aktualizacjach miui 12.1.4 funkcja: "optymalizacja Miui" w ustawieniach programistycznych jest ukryta. I można ją przywrócić przez naciśnięcie kilka razy opcji "przywróć wartości domyślne" również w ustawieniach programistycznych (na samym dole) to tak dla potomnych. Temat do zamknięcia i dziękuję za podpowiedź.