Foorio Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam, Po kilku próbach walki z problemem ubijania aplikacji w redmi2 zwracam się do was o wpisywanie waszych pomysłów na rozwiazanie tego problemu. Moje ingerencje w ustawienia nie przyniosły pozadanego efektu. Dalej Whatsapp i Messenger po wygaszenia ekranu dezaktywuja się i wiadomości nie dochodzą. Spotkałem się tez z wpisami ze endomondo się resetuje i GPS wariuje, tak wiec wszelkie pomysły mile widziane.
Marvinka Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 wszelkie pomysły mile widziane. Burza mózgów, hę? Ok! Alternatywne plany zasilania Zewnętrzna aplikacja restartująca procesy ubite przez system co określony interwał czasowy Rezygnacja z niesfornych aplikacji, przejście na działające alternatywy Cofanie się z ROMami (również wypróbowanie angielskojęzycznych) w nadziei znalezienia wersji, która działa pozytywnie (o ile taka jest) Alternatywny ROM Nie gaszenie telefonu (hehe)
Foorio Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Dziękuje, wiec tak: *plan alternatywny zasilania ustawialem-bez rezultatu *podasz przykład takiej apki? *nie da rady. W moim gronie to podstawowe aplikacje 90%znajomych, *Redmi 2 jest stosunkowo nowym modelem a z tego co czytałem problem wystepuje od poczatku wiec chyba nie ma do czego się cofnac, no chyba ze miui multilanguage, *ale jak chce ten ROM! Dla niego kupilem Redmi2:-) *no racja... Edytowane 2 Czerwca 2015 przez Foorio 1
Foorio Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2015 Problem był jak się okazało z powodu Wi-Fi . Ustawienia>Wi-Fi>ustawienia zaawansowane>Wi-Fi włączone w trybie uspienia>Nigdy. Wysłane z mojego Tagi Tablet X12 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego Tagi Tablet X12 przy użyciu Tapatalka
ad2222 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Masz teraz włączone, czy wyłączone wifi w uśpieniu?
Numb Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Na logikę to włączone, przy Nigdy Wi-Fi wyłącza się gdy zgasisz ekran.
ad2222 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Miałem "zawsze włączone" a i tak ubija np messengera
Nezumi Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja tam nic z Wi-Fi nie grzebałem Dodałem aplikacje do Autostartu i wszystko śmiga
Numb Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Miałem "zawsze włączone" a i tak ubija np messengera Tu nie o to chodzi, autorowi postu o Wi-Fi po prostu zabierało neta, na ubijanie to nic nie pomoże. Swoją drogą dziwne, na 2-letnim Redmi 1 na MTK nic nie ubija, a na wszystkich Qualcommach z 1 GB tak. Hmm...
Rekomendowane odpowiedzi