Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, ze to dział o Mi 10T, a ja mam Mi 10 Ultra, ale osobnego działu dla Ultra brak. Więc zapytam tutaj, może ktoś się orientuje.

Mam soft Xiaomi.eu wersja  12.0.10.0.QJJCNXM (stabilna). Czy aktualizacja  do wersji 12.5.1.0.RJJCNXM (stablina), czyli defakto przesiadka z androida 10 na 11 poprzez "systemowy updater" ma szanse powodzenia ? Dodatkowo pytanie co z danymi na telefonie ? "Systemowy updater" pokazuje : "masz najnowszą wersję", a chciałbym wgrać 11-tke. jakiś czas temu próbowałem wrzucić 11-tke w ten sposób i recovery wysypało błędami (jakieś problemy w montowaniem partycji o ile dobrze pamiętam), po czym system nie wstał. W związku z tym trochę się obawiam, że kolejny raz będę muysiał flash-owć do wersji chińskiej, po czym jeszcze raz do wersji eu, którą mam obecnie ( co musiałem zrobić poprzednio).

Opublikowano

Właśnie zaktualizowałem TWRP do najnowszej wersji. Teraz jeszcze pytanie czy dane zostaną ? Jeśli będę wrzucał aktualizację z pendrive, a nie z pamięci wewnętrznej,  to też muszę zrobić WIPE>FORMAT DATA ?

Czy po prostu wskazuje w systemowym update-rze plik z pendrive-a i samo przejdzie do końca ? a może lepiej uruchomić TWRP i tam wskazać plik z ROM-em. Co z danymi przy tej aktualizcji ?

Opublikowano

Udało się. Dzięki na pomoc. Dane zostały, telefon działa. A jak bym chciał teraz zaktualizować do najnowszej wersji rozwojowej, to moge to zrobić tak samo jak wgrywanie wersji stabilnej, żeby nie usuwać danych z telefonu ?

Opublikowano

Dzięki za info. Chyba sobie odpuszczę w takim razie wersję rozwojową. W przypadku ukazania się nowszej wersji stabilnej, powinna mi się pokazać jako aktualizacja ?