Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka świry
Kupiłem nowego Poco F2 Pro i od razu pojawiły się problemy z siecią (Play). Mieszkam w mieście wojewódzkim i na poprzednim modelu nie miałem żadnych problemów, LTE przez 99% czasu. Tutaj jak się czasem pojawi to jest to wielki sukces, E, albo H+ cały czas. Telefon sieknięty i oddawać na gwarancję, czy może da się coś zmienić ustawieniami? 

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano (edytowane)

LTE powinno łapać cały czas. Sprawdź czy masz w ustawieniach Karty Sim, preferowany typ sieci na automatyczny5G lub 4G. Aw ustawieniach operatorzy sieci, spróbuj ręcznie wyszukać sieci i zobacz czy na liście będzie LTE

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano
21 minut temu, marcin19883 napisał:

LTE powinno łapać cały czas. Sprawdź czy masz w ustawieniach Karty Sim, preferowany typ sieci na automatyczny5G lub 4G. Aw ustawieniach operatorzy sieci, spróbuj ręcznie wyszukać sieci i zobacz czy na liście będzie LTE

No właśnie wiem, że powinno... Preferowany typ sieci ustawiony na 5g. 

Jak dałem szukaj ręcznie wyświetla się to co na screenie. Próbowałem kliknąć na Play LTE, ale wywaliło komunikat, że nie udało się połączyć z siecią. Upload fact, przez chwilę miałem nawet LTE+, a teraz znowu Wacha się pomiędzy h i h+...

Screenshot_2021-05-26-16-31-49-219_com.android.phone.jpg

Opublikowano (edytowane)

Dziwne, że na liście inni nie mają LTE. Jak dla mnie, masz szczątkowy zasięg LTE. Nie łączy, bo o tym decyduje stacja. Spróbuj zainstalować z sklepu Google  appkę NetMonster i pokaż parametry. I wróć na pełen automat w ustawieniach Sieci Komórkowe. Uruchom ponownie telefon jeszcze.

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano (edytowane)

Aktualnie jestem u rodziców w mniejszym miasteczku, aczkolwiek tutaj też zawsze miałem LTE, a teraz co jakiś czas się włącza.

Wrzucam loga:

Screenshot_2021-05-26-20-39-33-557_cz.mroczis.netmonster.jpg

I nagle robi się LTE+ 

Log:

Screenshot_2021-05-26-20-47-40-200_cz.mroczis.netmonster.jpg

A teraz Rzeszów:

Screenshot_2021-05-26-22-41-10-412_cz.mroczis.netmonster.jpg

Edytowane przez czleq