mziebura Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Mam problem z klawiaturą, przynajmniej tak mi się wydaje. Telefon mam 3 dzień. Wcześniej miałem Redmi 3S, uszkodzone gniazdo ładowania, nieważne. Podczas pisania na klawiaturze nowego telefonu mam problem z dwoma przyciskami, ?123 oraz z przyciskiem enter. Przy szybszym pisaniu te przyciski działają z opóźnieniem, zaczynam łapać przyzwyczajenie i klikanie w nie dwa dwa razy, wtedy za drugim razem łapie. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje, bo gdy chce tak po prostu w nie kliknąć to działa, a podczas pisania i wstawiania jakiś znaków co są pod '?123' to już tak nie działa. Muszę sekundę poczekać lub kliknąć dwa razy. Może to być wina szkła? Czy o co chodzi? Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez mziebura Zmiana tematu
frrancuz Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Sprawdziłeś ekran? Inna klawiaturę? Jakiś paint i narysuj obrazek w tych miejscach. W pionie się to dzieje, a pisanie w poziomie? Zmiana wielkości klawiatury na większą/mniejsza? Reinstal? Nowsza wersja klawiatury z apkmirror? Wnioskuję że o gboard chodzi. W dialerze *#*#miui#*#* i chyba menu testowe wyskkaiwalo. Sprawdź ekran. Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez frrancuz
mziebura Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) Na mniejszej klawiaturze wszystko działa. Ekran ok. Dziwne. Bo gdy klikam ciągle te dwa przyciski działa normalnie. Dzieje się to tylko podczas pisania, w sensie pisze coś i chce kliknąć ten przycisk ?123 i nigdy nie działa za pierwszym razem, zawsze muszę przyznać niego dwa razy kliknąć lub poczekać chwilę. Tak jakby to była jakaś blokada przed przypadkowym kliknięciem... Po zainstalowaniu najnowszego gboard z mirror APK to samo... W trybie jednej ręki przesunięcie klawiatury na prawa stronę pomaga, na lewą nie. Wnioskuję, że coś z ekranem... W tych dwóch miejscach późno łapie... Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez mziebura
wajs Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Może jakieś gesty przeszkadzają? Asystent google?
Rekomendowane odpowiedzi