Skocz do zawartości

Problem z czujnikiem zbliżeniowym podczas prowadzenia rozmów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w/w problem został już naprawiony poprzez aktualizację? Chciałbym kupić ten model lecz ludzie zgłaszali problem z sensorem zbliżeniowym stąd moje pytanie

cyt" Użytkuję telefon od 9 miesięcy i prawdopodobnie na ten moment to mój ostatni Xiaomi. Ktoś tutaj pisał, że telefon kupuje się od sprawdzonego źródła. Mój został zakupiony w salonie Komputronik jako nowy, pełnowartościowy produkt (nie ze zwrotów lub z wystawy). Problemy z sensorem zbliżeniowym to porażka, która całkowicie dyskwalifikuje ten telefon. Wykorzystuję telefon w pracy, potrafię spędzić na rozmowach po 2-3h dzienne... To co dzieje się z ekranem w trakcie rozmów to totalna porażka. Ekran aktywuje się i w trakcie rozmów wyciszam uchem rozmowę (wyłączam mikrofon). Napisałem zgłoszenie do Xiaomi, po kilku tygodniach dostałem odpowiedź, że wiedza o problemie i będzie wydany nowy soft, który naprawi problem. Od tego czasu wydane były 2 albo 3 aktualizacja i żadna nie rozwiązała problemu. Mało tego najnowsza aktualizacja MIUI 12.1.1 wprowadziła takie zmiany w telefonie, że powiadomienia przychodzących wiadomości totalnie szaleją. Soft jest tak kiepski, że nawet stary Samsung S3 miał lepszy... Aparat to kolejna porażka tego telefonu. Każdy Samsung, który miałem (a było ich kilka S3, S5, S6, S7, A50) robił lepsze zdjęcia niż ten model. Mało tego Samsung A50 porównywany był bezpośrednio. Co z tego, ze aparat ma 64MP jak ma problem ze złapaniem ostrości... Obudowa szklana i krucha, wystarczy lekkie stuknięcie i obudowa pęka...
Jedyny plus tego telefonu to bateria, która naprawdę trzyma przyzwoicie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...