carmelo Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 Kupiłem usb hub żeby podłączyć sticka do internetu przez kabel i nie wiem jak go połączyć. W ustawieniach sieci jest tylko wifi, gdy wyłączę wifi to nie działa internet. Jest to wina usb hub czy trzeba to jakoś ustawić w sticku żeby odbierał internet po kablu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 W AndroidTV jest tak, że jak podłączysz hub usb z ethernetem to system traktuje to połączenie jako priorytetowe i w menu SIEĆ I INTERNET pojawia się opcja ETHERNET. Ogółem jest tak, że jak podłączysz odpowiedni hub to połączenie ustawia się automatycznie. Nie wymaga dodatkowej konfiguracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carmelo Posted February 21, 2021 Author Share Posted February 21, 2021 30 minut temu, Matheusz napisał: W AndroidTV jest tak, że jak podłączysz hub usb z ethernetem to system traktuje to połączenie jako priorytetowe i w menu SIEĆ I INTERNET pojawia się opcja ETHERNET. Ogółem jest tak, że jak podłączysz odpowiedni hub to połączenie ustawia się automatycznie. Nie wymaga dodatkowej konfiguracji. A usb hub podłącza się do tv czy do sticka? Bo ja podłączyłem do sticka i w ustawieniach nie mam opcji ethernet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheusz Posted February 21, 2021 Share Posted February 21, 2021 No jak do tv? Jak wtedy będą przesyłane dane do Sticka? Przez HDMI? Wiadomo przecież, że do sticka. TV jest tylko wyświetlaczem. Hub jest nieodpowiedni i tyle. Jaki będzie działać Ci nie powiem. Do Mi Boxa kupiłem kiedyś pierwszy lepszy z Chin i utrafiłem Może ktoś coś poleci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j3ryw Posted February 22, 2021 Share Posted February 22, 2021 Nie wiem czy gniazdo w sticku nie służy tylko do zasilania, a jest to jedyne gniazdo USB i może nie przewidzieli wpinania tam innych urządzeń poza zasilaniem.Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
carmelo Posted February 22, 2021 Author Share Posted February 22, 2021 15 minut temu, j3ryw napisał: Nie wiem czy gniazdo w sticku nie służy tylko do zasilania, a jest to jedyne gniazdo USB i może nie przewidzieli wpinania tam innych urządzeń poza zasilaniem. Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Ale przy pierwszej instalacji jest opcja połącz przez ethernet, a jak to zrobić inaczej niż przez usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavo_S2k Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 Też testowałem akurat i hub-a i sam adapter OTG w wersji z zasilaniem: niestety nie widzi urządzeń podpiętych do USB (chciałem podpiąć logitech K420 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts