Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ostatnich dniach kupiłam mi 10t pro. Problem jest z sms. Wysyłać mogę, ale do mnie sms nie dochodzą. Znajomi dostają raporty doręczenia od razu, do mnie jednak wiadomości przychodzą tylko czasami. Niezależnie od tego czy korzystam z systemowej aplikacji (funkcja czat wyłączona - ogólnie jest niedostępna), czy na innej aplikacji (textra). Nr centrum sms jest ustawiony poprawnie. Tak samo ustawienia internetu i mms są ok (mms też nie zawsze działały, ale już jest chyba ok). 

Teraz jest tak, że np przez godzinę wszystko działa jak trzeba, a potem przez pół dnia żaden sms do mnie nie przychodzi. 

Miał ktoś tak? Co mogę zrobić? Próbowałam różnych rzeczy, ale nic nie działa (na systemowej praktycznie w ogóle sms i mms nie działają, na textra działają mms ale sms nie przychodzą)... 

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam temat - mam ten sam problem w mi 10t pro. SMSy nie przychodzą na telefon, ustawienia operatora mms i internet sprawdzone. Kontaktowaliśmy się też z infolinią operatora. Nie udało mi się tylko dokopać do centrum sms w tym telefonie - może ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie tego szukać? Będę wdzięczna za pomoc ;)

Opublikowano

Sprawdzone, jest jako domyślna. Co dziwne wiadomości z ePUAP i od operatora przychodzą - nie przychodzą tylko te wysyłane od znajomych, rodziny, etc. Problem zaczął się w momencie kiedy zmienił się operator i wymieniłam kartę SIM na nową - stara w związku z przensieniem nr przestała być aktywna. 

Opublikowano

Możesz jeszcze spróbować wejść w właściwości aplikacji, zamknąć ją i wyczyścić dane aplikacji i pamięć podręczną.

Potem na nowo ustawić jako domyślną.

Może pomoże, innych pomysłów nie mam, poza przywróceniem ustawień fabrycznych w telefonie