mistikers Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 Witam od 3 tyg mam mi Stick TV i generalnie wszystko jest ok tylko co najmniej raz dziennie się restartuje , przy oglądaniu filmów na aplikacji , i są to różne aplikacje , np leci serial zacina się i restartuje ,. i juz działa np cały dzień ale np restart jest w róznych momentach dnia . System aktualny , pamięć podreczna , wyczysczona , raczej nie jest to wina zasilania a próbowałem i na zasilaczu i na wbudowanym gniezdzie usb
deamonix Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 Też miałem mi stick i też często miałem ten problem to pamięć ram zapchana . Nic nie poradzisz jak rozwiązałem to tak że kupiłem mi box s Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Matheusz Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Zasilanie, pamięć ram albo procek się gotuje. Niektórzy rwą obudowę i zakładają radiatory do tego badziewia i to trochę pomaga. Trochę już urządzeń typu TV Box miałem i ze sticków polecam Amazon Fire TV Stick 4K. Poza tym to jak Xiaomi zarobiło na naiwnych ludziach pchając starusieńki procek to mistrzostwo. Edytowane 19 Lutego 2021 przez Matheusz
darq7 Opublikowano 20 Lutego 2021 Opublikowano 20 Lutego 2021 Zależy jak komu Ja zabieram swój do pracy, używam około 8-10 godzin do Youtube i Netflix samo odtwarzanie płynne i stabilne. A to że ruchy po menu troszkę wolniejsze nie przeszkadza, dałem 119zł i za taką kasę kieszonkowy system spoko sprawa.
mistikers Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Matheusz wywierciłem otworki , w mi stick . tam gdzie jest logo ,wiadomo lepsze chłodzenie , i o dziwo na razie brak restartów generalnie wcześniej Wtyczka HDMI aż parzyła po wyjęciu z TV , obserwuje sytuacje Wczoraj była jakaś Aktualizacją coś około 600 mega , Dodatkowe chłodzenie w postaci otworów i..... Nic NIe dało dziś działa około 3 godzin ., po czym nastąpił restart Czasami działa 10 godz non stop ,.i się nie restartuje . Jakieś pomysły ?? Dziś Dwa restarty około 12-30 . i 19 Do pierwszego restartu doszło , po około 4 godzinach , i kolejny włassnie teraz opadają ręce , Generalnie Prześledziłem sprawę i te resety nie powioduje brak zasilania itd , bo nagle się to nie wyłacza , a jest takie charakterystyczne zacięcie obrazu , i restart , Dziś po okolo 15 min restart Edytowane 28 Lutego 2021 przez mistikers
darq7 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 U mnie restarty powoduje jedynie kiepskie zasilanie, zastosowałem dłuższy przewód noname i były problemy. Długi przewód Aukey i zero problemu żadnych restartów
mistikers Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Opublikowano 28 Lutego 2021 1 godzinę temu, darq7 napisał: U mnie restarty powoduje jedynie kiepskie zasilanie, zastosowałem dłuższy przewód noname i były problemy. Długi przewód Aukey i zero problemu żadnych restartów tyle, ze ja mam oryginalny
Moderator Opublikowano 30 Czerwca 2021 Opublikowano 30 Czerwca 2021 U mnie winny był oryginalny kabel USB dałem inny problem znikł
kola01 Opublikowano 1 Lipca 2021 Opublikowano 1 Lipca 2021 Dnia 28.02.2021 o 13:20, mistikers napisał: tyle, ze ja mam oryginalny Oryginalny, czyli w tym wypadku badziewny. Dobre zasilanie, zwłaszcza przy niskim napięciu jakim jest 5V, to nie tylko odpowiednia wydajność prądowa samego zasilacza (lub gniazda USB) ale też odpowiednia jakość i jak najmniejsza długość kabla zasilającego, czyli w tym wypadku kabla USB.
vvalery Opublikowano 15 Listopada 2021 Opublikowano 15 Listopada 2021 To jest gówno jakiego nie widziałem w życiu. Restarty po 15 minutach godzinie i tak w kółko przy oglądaniu kanałów live z Posat Box Go. Nie kupujcie tego badziewia.
darq7 Opublikowano 15 Listopada 2021 Opublikowano 15 Listopada 2021 A u mnie wszystko stabilnie a apek sporo wgranych. Więc jednak kupujcie
Gosc Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 Potwierdzam, po wymianie kabla restarty ustały a już miałem taką sytuację że restartował się na okrągło. Można też wymienić zasilacz na bardziej wydajny prądowo.
Krzysztof 68 Opublikowano 31 Lipca 2022 Opublikowano 31 Lipca 2022 Hmm ja mam Chromecasta 4 i nigdy takich problemow.
Netoper Opublikowano 31 Lipca 2022 Opublikowano 31 Lipca 2022 Możliwe że Chromecast mniej prądożerny, albo ma dobry zasilacz, przewód.Inna sprawa że telewizory też potrafią mieć słabszą linię zasilania gniazda niż powinno być .Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
bieane Opublikowano 29 Października 2023 Opublikowano 29 Października 2023 Hej, mam ostatnio taki problem odtwarzaczem xiaoim: jest połączenie pilota z odtwarzaczem xiaomi, ale tv nie reaguje, wciąż jest komunikat brak sygnału, zmieniłam kabel usb bez rezultatu, przerestartowałem pilota, w czym może być problem? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi