Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.
Wiem, że dział dotyczy Mi Boxa, ale Stick to podobne urządzenie.

Mam problem z WiFi w tym urządzeniu. Chodzi dokładnie o to, że gdy włączam WiFi w ustawieniach to po 5 sekundach się ono samo wyłącza. Poniżej pokazuje film.

Dodam, że od pierwszej instalacji wszystko działało poprawnie i po kilku dniach jest taka sytuacja.

https://www.youtube.com/watch?v=f7SMDfFLjBo&feature=youtu.be

Dodatkowo, gdy w ustawieniach uruchomię ponownie urządzenie soft łapie taki błąd przy uruchamianiu:

1294fd78a0951.jpg

Edytowane przez Treeqq
  • Treeqq zmienił(a) tytuł na Xiaomi Mi Stick TV - wyłączające się wifi
Opublikowano
Dnia 20.01.2021 o 23:05, kola01 napisał:

@Treeqq, a robiłeś reset, tak jak sugeruje Ci załączony na twoim screenie komunikat? 

Tak. Robiąc reset pojawia się animacja włączania i dalej ten błąd. Zrobiłem mu całkowity reset (odłączenie zasilania, trzymanie przycisku na pilocie i podpięcie zasilania) wtedy normalnie system startuje, muszę od nowa ustawić urządzenie i wtedy wifi działa, ale po kilku dniach problem powraca. 

Opublikowano (edytowane)

Miałem na myśli pełny reset (tak jak masz to w komunikacie)  a nie jedynie wyciągnięcie wtyczki zasilającej. 

Pełny reset, czyli tzw. "full wipe" polega na wejściu w tryb recovery mode i tam należy przywrócić ustawienia do fabrycznych i koniecznie dodatkowo kasowanie cache  (bez kasowania cache, reset jest niepełny a czasem w ogóle nieskuteczny). Masz uszkodzone dane w pamięci stałej, więc wykonanie full wipe jest konieczne (co nie oznacza, że na pewno rozwiąże Twój problem). Przydałoby się wgrać ponownie frimware ale na razie sprawdź sam rest.

Edytowane przez kola01
Opublikowano

Dnia 26.01.2021 o 22:03, kola01 napisał:

Player ma uszkodzoną pamięć wewnętrzną - do reklamacji.

Znowu zrobiłem reset i po około 5-ciu dniach ta sama sytuacja. Oddaję go do sklepu. Dzięki za pomoc