Treeqq Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć. Wiem, że dział dotyczy Mi Boxa, ale Stick to podobne urządzenie. Mam problem z WiFi w tym urządzeniu. Chodzi dokładnie o to, że gdy włączam WiFi w ustawieniach to po 5 sekundach się ono samo wyłącza. Poniżej pokazuje film. Dodam, że od pierwszej instalacji wszystko działało poprawnie i po kilku dniach jest taka sytuacja. https://www.youtube.com/watch?v=f7SMDfFLjBo&feature=youtu.be Dodatkowo, gdy w ustawieniach uruchomię ponownie urządzenie soft łapie taki błąd przy uruchamianiu: Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Treeqq
Adam Błażejewski Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Problem z..... To nie jest opis.
kola01 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Opublikowano 20 Stycznia 2021 @Treeqq, a robiłeś reset, tak jak sugeruje Ci załączony na twoim screenie komunikat?
Treeqq Opublikowano 24 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2021 Dnia 20.01.2021 o 23:05, kola01 napisał: @Treeqq, a robiłeś reset, tak jak sugeruje Ci załączony na twoim screenie komunikat? Tak. Robiąc reset pojawia się animacja włączania i dalej ten błąd. Zrobiłem mu całkowity reset (odłączenie zasilania, trzymanie przycisku na pilocie i podpięcie zasilania) wtedy normalnie system startuje, muszę od nowa ustawić urządzenie i wtedy wifi działa, ale po kilku dniach problem powraca.
kola01 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Miałem na myśli pełny reset (tak jak masz to w komunikacie) a nie jedynie wyciągnięcie wtyczki zasilającej. Pełny reset, czyli tzw. "full wipe" polega na wejściu w tryb recovery mode i tam należy przywrócić ustawienia do fabrycznych i koniecznie dodatkowo kasowanie cache (bez kasowania cache, reset jest niepełny a czasem w ogóle nieskuteczny). Masz uszkodzone dane w pamięci stałej, więc wykonanie full wipe jest konieczne (co nie oznacza, że na pewno rozwiąże Twój problem). Przydałoby się wgrać ponownie frimware ale na razie sprawdź sam rest. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez kola01
Treeqq Opublikowano 26 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2021 No właśnie taki reset robiłem. I potem działało przez kilka dni normalnie.
kola01 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Player ma uszkodzoną pamięć wewnętrzną - do reklamacji.
Treeqq Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Opublikowano 2 Lutego 2021 Dnia 26.01.2021 o 22:03, kola01 napisał: Player ma uszkodzoną pamięć wewnętrzną - do reklamacji. Znowu zrobiłem reset i po około 5-ciu dniach ta sama sytuacja. Oddaję go do sklepu. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi