Bullsblood Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Okazało się ze znów jest problem z powiadomieniami mianowicie z jedną aplikacja a przynajmniej tylko u niej to zauważyłem. Gdy ja obsługuje jest wszystko ok gdy wyjdę z niej przyciskiem home powiadomienia przychodzą ale gdy już wyjdę całkowicie "strzalka" w ogóle się nie pojawiają tak jakby aplikacja się wylaczala. Wszedłem w uruchomione procesy i ta aplikacja w ogóle nie widnieje jako uruchomiona. Co może być nie tak? edit: wychodzi na to telefon ma problemy z powiadomieniami gdy jest zablokowany. Powiadomienia albo nie przychodza albo sie spozniaja czasami jest dzwiek a nie swieci dioda innym razem swieci sie dioioda a nie ma dziweku. Ilosc wiadomosci nieprzyczatnych w ikonkach tez pokazuje tylko w parcu aplikacjach edit2:Dobra, jesli chodzi o powaidomienia podczas zablokowanego telefonu juz wszytsko jasne. Ja sie meczylem z tym caly dzien przyszla moja zona i zrobila to w 5 minut. Okazalo sie wylaczenie "optymalizacji wi Fi" roziwazalo sprawe. Ale mam jeszce jedno pytanie: czy ilosci nieodebranych wiadomosci na ikonkach aplikacji wiadac tylko w sytemowch aplikacjach czy tez tych pobranych? Edit3: tak więc zostały mi jeszcze 2 problemy z powiadomieniami. 1 W qwizwanie przychodzi mi powiadomienie gdy jest zablokowany telefon, ale nie świeci się dioda a czasami nie ma dźwięku tylko wibracja. w sumie nie przeszkadza mi to bardzo ale jednak coś jest nie tak bo w Messenger ach wszystko jest dobrze. 2. Nie widzę ilości powiadomień w ikonach w aplikacjach pobranych np whatssapp, Messenger gdy np w systemowym kliencie poczty widać. Edytowane 15 Maja 2015 przez Bullsblood
Numb Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Podstawowe pytanie: dodane apki do autostartu? Jeśli tak, to spróbuj w widoku ostatnich aplikacji dać na nie kłódkę.
Bullsblood Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Do autostaru dodaneGgdzie znajdę widok ostatnich aplikacji? Nie napisałem ze smigam na v5 jakby co Edytowane 15 Maja 2015 przez Bullsblood
Numb Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 To na V5 nic nie da... W V5 kłódka zapobiegała tylko ręcznemu czyszczeniu. Co do ilości powiadomień na ikonkach zewnętrznych aplikacji to tylko MIUI 6, w V5 tylko systemowe.
Bullsblood Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 To przynajmniej już wiem że brak powiadomień na zewnętrznych ikonach to nie usterka. A jeśli chodzi ogólnie o powiadomienia to nie dostaje och w ogóle z tapatalk. W qwizwanie buguje się ale działa jako tako a tapatalk milczy. Czyli jak na razie problem jest w tych dwóch aplikacjach.
Numb Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Niestety MIUI V5 miał różne humory, np. od pierwszego jego wydania były problemy z apką GG i innymi. Na MIUI 6 nie ma takich problemów. Za dużo nie pomożemy, bo to jest ponadpółroczny soft.
Bullsblood Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Miałem miui v6 ale też były problemy z powiadomieniami, lecz teraz myślę że nie była wyłączona optymalizacja wifi i był problem. A ze jestem w gorącej wodzie kompany i za dużo naczytalem się różnych postów z różnych forów to zainstalowałem v5. Jestem teraz w robocie jeśli będę miał później internet to znów spróbuję zainstalować v6. Tylko nie wiem czy przez recovery czy przez aktualizacje co doradzanie? Edytowane 15 Maja 2015 przez Bullsblood
mat01 Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Podbijam, mam problem z facebookiem i messengerem. Aplikacje nie sa greenifikowane, autostart wlaczony, a powiadomien brak. W czym moze byc problem?
Bullsblood Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Jak nie urok to sraczka. Zainstalowałem znów v6 do autostaru dodałem aplikacje na wszelki wypadek uruchomiłem ponownie telefon i ku mojemu zdziwieniu powiadomienia zaczęły wyskakwiac. Ale niedługo trwała moja radość gdy po odłączeniu telefonu od ładowania okazało się ze jest problem z dioda. W wielu aplikacjach nie świeci a jak świeci to w każdej aplikacji innym kolorem, albo pojedyncze mrugniecie np przy emailu. Edit: mam nadzieje ze sprawa rozwiązana ściągnąłem specjalna apke do powiadomień "light manager" działa wyśmienicie i mam nadzieje ze tak zostanie. Edit: niestety znów mam problem z.powiadomieniam w aplikacjach obsługujących pocztę. Powiadomień nie ma nawet gdy telefon nie jest zablokowany,aplikacja dodana do autostaru założyłem kłódkę w ostatnio otwartych aplikacjach wszystkie powiadomienia włączone i nic,dzieje się tak w każdej aplikacji obsługującej pocztę .Robiłem wipe i nie pomaga nie mam już żadnego pomysłu cały tydzień od kupna telefonu z tym się pierdziele Edytowane 20 Maja 2015 przez Bullsblood
Rekomendowane odpowiedzi