Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Okazało się ze znów jest problem z powiadomieniami mianowicie z jedną aplikacja a przynajmniej tylko u niej to zauważyłem. Gdy ja obsługuje jest wszystko ok gdy wyjdę z niej przyciskiem home powiadomienia przychodzą ale gdy już wyjdę całkowicie "strzalka" w ogóle się nie pojawiają tak jakby aplikacja się wylaczala. Wszedłem w uruchomione procesy i ta aplikacja w ogóle nie widnieje jako uruchomiona. Co może być nie tak?

edit: wychodzi na to telefon ma problemy z powiadomieniami gdy jest zablokowany. Powiadomienia albo nie przychodza albo sie spozniaja czasami jest dzwiek a nie swieci dioda innym razem swieci sie dioioda a nie ma dziweku. Ilosc wiadomosci nieprzyczatnych w ikonkach tez pokazuje tylko w parcu aplikacjach

edit2:Dobra, jesli chodzi o powaidomienia podczas zablokowanego telefonu juz wszytsko jasne. Ja sie meczylem z tym caly dzien przyszla moja zona i zrobila to w 5 minut. Okazalo sie wylaczenie "optymalizacji wi Fi" roziwazalo sprawe.

Ale mam jeszce jedno pytanie: czy ilosci nieodebranych wiadomosci na ikonkach aplikacji wiadac tylko w sytemowch aplikacjach czy tez tych pobranych?

Edit3: tak więc zostały mi jeszcze 2 problemy z powiadomieniami.

1 W qwizwanie przychodzi mi powiadomienie gdy jest zablokowany telefon, ale nie świeci się dioda a czasami nie ma dźwięku tylko wibracja. w sumie nie przeszkadza mi to bardzo ale jednak coś jest nie tak bo w Messenger ach wszystko jest dobrze.

2. Nie widzę ilości powiadomień w ikonach w aplikacjach pobranych np whatssapp, Messenger gdy np w systemowym kliencie poczty widać.

Edytowane przez Bullsblood
Opublikowano

To na V5 nic nie da... W V5 kłódka zapobiegała tylko ręcznemu czyszczeniu.

Co do ilości powiadomień na ikonkach zewnętrznych aplikacji to tylko MIUI 6, w V5 tylko systemowe.

Opublikowano

To przynajmniej już wiem że brak powiadomień na zewnętrznych ikonach to nie usterka. A jeśli chodzi ogólnie o powiadomienia to nie dostaje och w ogóle z tapatalk. W qwizwanie buguje się ale działa jako tako a tapatalk milczy. Czyli jak na razie problem jest w tych dwóch aplikacjach.

Opublikowano

Niestety MIUI V5 miał różne humory, np. od pierwszego jego wydania były problemy z apką GG i innymi. Na MIUI 6 nie ma takich problemów. Za dużo nie pomożemy, bo to jest ponadpółroczny soft.

Opublikowano (edytowane)

Miałem miui v6 ale też były problemy z powiadomieniami, lecz teraz myślę że nie była wyłączona optymalizacja wifi i był problem. A ze jestem w gorącej wodzie kompany i za dużo naczytalem się różnych postów z różnych forów to zainstalowałem v5. Jestem teraz w robocie jeśli będę miał później internet to znów spróbuję zainstalować v6. Tylko nie wiem czy przez recovery czy przez aktualizacje co doradzanie?

Opublikowano

Podbijam, mam problem z facebookiem i messengerem. Aplikacje nie sa greenifikowane, autostart wlaczony, a powiadomien brak. W czym moze byc problem?

Opublikowano (edytowane)

Jak nie urok to sraczka. Zainstalowałem znów v6 do autostaru dodałem aplikacje na wszelki wypadek uruchomiłem ponownie telefon i ku mojemu zdziwieniu powiadomienia zaczęły wyskakwiac. Ale niedługo trwała moja radość gdy po odłączeniu telefonu od ładowania okazało się ze jest problem z dioda. W wielu aplikacjach nie świeci a jak świeci to w każdej aplikacji innym kolorem, albo pojedyncze mrugniecie np przy emailu.

Edit: mam nadzieje ze sprawa rozwiązana ściągnąłem specjalna apke do powiadomień "light manager" działa wyśmienicie i mam nadzieje ze tak zostanie.

Edit: niestety znów mam problem z.powiadomieniam w aplikacjach obsługujących pocztę. Powiadomień nie ma nawet gdy telefon nie jest zablokowany,aplikacja dodana do autostaru założyłem kłódkę w ostatnio otwartych aplikacjach wszystkie powiadomienia włączone i nic,dzieje się tak w każdej aplikacji obsługującej pocztę .Robiłem wipe i nie pomaga nie mam już żadnego pomysłu cały tydzień od kupna telefonu z tym się pierdziele

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...