muniek1804 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Cześć wszystkim, chciałbym zapytać, czy w nowych MIUI na Xiaomi Mi 10 Lite 5g działa tryb smart cover (wybudzanie telefonu po otwarciu klapki i wygaszanie po zamknięciu)? Szukałem w ustawieniach systemowych, ale nie znalazłem. Mam etui z klapką DuxDucis, które wspiera tryb smart cover. Z góry dzięki za odpowiedź.
FromWP Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 1 godzinę temu, muniek1804 napisał: Mam etui z klapką DuxDucis, które wspiera tryb smart cover. Nie ma czujnika Halla, a to etui chyba z magnetycznym działa. 1
muniek1804 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2021 37 minut temu, FromWP napisał: Nie ma czujnika Halla, a to etui chyba z magnetycznym działa. Tak, to etui z magnesem - czy jest jakaś inna opcja niż magnes w przypadku etui z klapką? Czyli teraz Xiaomi montuje czujnik Halla tylko we flagowcach... Przesiadłem się z Xiaomi Mi4c, gdzie smart cover śmigało aż miło, przyjąłem jako pewnik, że Mi 10 Lite 5G też będzie miał tę funkcję ;).
FromWP Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 42 minuty temu, muniek1804 napisał: Czyli teraz Xiaomi montuje czujnik Halla tylko we flagowcach... Wygląda na to że niestety tak Mi 10, Mi10T mają. Są jakieś zewnętrzne programy na czujnik zbliżeniowy, ale wątpię żeby to dobrze działało. 1
QMi Opublikowano 9 Lutego 2021 Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam niestety posiadam Mi10t i tu również nie działa opcja blokady dla aktywnego etui.myskalem że to problem etui ale wychodzi że to telefon. W mi 5 śmigało pięknie a teraz nowszy model i krok do tyłu z niektórymi rzeczami. Szkoda szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi